Plavi s Grbavice velikom svečanošću proslavili magičnu 2016. godinu

Radiosarajevo.ba
Plavi s Grbavice velikom svečanošću proslavili magičnu 2016. godinu
/ Izgled novog stadiona Grbavica; Foto: fkzeljeznicar.ba
Tradicionalnom Svečanom plavom večeri prijatelji, simpatizeri i članovi Fudbalskog kluba Željezničar večeras su obilježili završetak jedne sjajne i poprilično magične godine, u kojoj su stigli do brojnih uspjeha.

Ne samo na zelenim terenima, kolektiv FK Željezničar nizao je pobjede u protekloj godini, a posebno su bile zanimljive i sretne one koje su "izborili" navijači, prijatelji i simpatizeri Plavih sa Grbavice.

U medijima, posebno prethodnih dana, istaknuti su veliki infrastrukturni projekti s kojima Željezničar sumira 2016. godinu, te su obnova zapadne tribine stadiona Grbavica i izgradnja istočne tribine, koja će biti u funkciji već na prvoj utakmice Lige 6, i večeras istaknuti kao projekti koji su obilježili prethodnu godinu u ovom klubu.

Posebno oduševljenje vladalo je prethodnih dana kada je uspješno privedena kraju akcija "Izgradimo istočnu tribinu", u okviru koje je prodato 500 desetogodišnjih ulaznica, čime je odanost navijača i prijatelja Plavih još jednom potvrđena.

Divna priča koja je trajala tokom prethodne godine kulminirala je na večerašnjoj svečanoj Plavoj večeri, na kojoj su se okupili brojni navijači Željezničara, kako bi zajednički, tokom jedinstvenog i nezaboravnog druženja sa legendama i prijateljima kluba, proslavili aktuelne uspjehe.

Još jednom, tokom svečanosti, potvrđena je velika ambicija kluba sa Grbavice u nastavku sezone, u koju Željezničar ulazi sa kvalitetnim igračkim kadrom, dobrom administracijom, te su očekivanja navijača na visokom nivou. Istaknuti su i veliki projekti koji klub očekuju u budućnosti, ali i velika ljubav navijača koja će nadvladati sve prepreke, kao što je bilo i tokom akcije prikupljanja novca za izgradnju istočne tribine.

I nakon što su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu, "sanjari" sa Grbavice nastavljaju da nižu uspjehe i slave cijelim srcem dok žive svoje sne...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije