Subić: Početkom sedmice sam u Slobodi, bilo je kontakta i sa Sarajlijama

Faruk Zametica
Subić: Početkom sedmice sam u Slobodi, bilo je kontakta i sa Sarajlijama
Aleksandar Subić, 22-godišnji Banjalučanin prošlog ljeta, kao jedan od najboljih fudbalera Premijer lige, odlučio je grad na Vrbasu zamijeniti Beogradom.

Lijevi bek koji je svojim igrama na sebe skrenuo pažnju i selektora našeg nacionalnog tima potpisao je s Partizanom četverogodišnji ugovor. Odlično je Subić igrao dok su na klupi Beograđana sjedili Zoran Milinković i Ljubinko Drulović, a dolaskom Ivana Tomića pao je u drugi plan.

"Prva polusezona u Partizanu bila je odlična. Izborio sam se za mjesto u prvih 11 i igrao jako dobro. Međutim nakon dolaska Ivana Tomića izgubio sam mjesto u prvih 11. Nadao sam se da ću ostati prvotimac, ali to se nažalost nije dogodilo. U Partizanu sam bez ikakve sumnje stekao veliko iskustvo", ističe početku razgovora za Radiosarajevo.ba Aleksandar Subić.

Fudbaler koji je ponikao u klubu iz Platonove navikao je na pritisak. Banjalučki Borac jedan je od najvećih klubova u Bosni i Hercegovini, ali dres jednog od beogradskih velikana ima posebnu težinu.

"Borac je moj klub, klub u kojem sam ponikao. Odigrao sam preko 100 utakmica za Borac i taj klub će uvijek biti u mom srcu. Naravno da postoji određeni pritisak, ali to se ne može porediti s Partizanom. Upravo je to i najveća 'fora'. Morate se znati izboriti s pritiskom", kaže Subić.

U narednoj sezoni ovaj fantastični lijevi bek nosit će dres tuzlanske Slobode, a za njegove usluge bili su zainteresovani i drugi klubovi u Premijer ligi.

"Sa Slobodom je sve završeno. Trebao bih se početkom naredne sedmice priključiti ekipi. Dolazim na posudbu, jer imam ugovor s Partizanom", dodaje Subić.

Upravo je važeći ugovor s Partizanom bio prepreka da jedan od dva sarajevska velikana angažuje bivšeg fudbalera Borca. Nije želio mnogo pričati o ranijim ponudama, ali je potvrdio da je kontakta bilo.

"Bilo je kontakta. Zvali su i Sarajevo i Željezničar. Željezničar je bio posebno zainteresovan, ali na kraju nije došlo do dogovora", kaže Subić.

Banjalučanin se nada kako će opet "zapasti za oko" selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Znam da sam bio pred pozivom. Nadam se da ću igrama u Slobodi opet zapasti za oko selektoru", ističe Subić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije