Spahić ima novog trenera: Markus Gisdol preuzeo HSV

Anadolija
Spahić ima novog trenera: Markus Gisdol preuzeo HSV
Uprava bundesligaškog tima Hamburga jutros je otpustila fudbalskog stručnjaka Brunu Labbadiju, a u poslijepodnevnim satima je saopćila da je na njegovo mjesto za šefa stručnog štaba postavljen Markus Gisdol, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju uprave hamburškog tima se navodi da je danas postignut dogovor i da će 47-godišnji stručnjak Gisdol klub voditi do kraja ove sezone.

Gisdol je do oktobra prošle godine bio menadžer Hoffenheima, a na klupi Hamburga pomoćnici će mu biti Frank Frohling i Frank Kaspari.

Iako je u novu sezonu Hamburg ušao sa velikim apetitima i nadama da će se boriti za plasman u evropska takmičenja, početak sezona sa jednim remijem i četiri uzastopna poraza razočarao je upravu i navijače tog njemačkog velikana.

Nakon pet odigranih utakmica Hamburg se nalazi se na pretposljednjem mjestu bundesligaške tabele, a bolje od toga će pokušati odlaskom Labbadije i dolaskom Gisdola.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije