Slavlje u Mostaru: Fudbalerima Zrinjskog uručeni pehar i medalje

Anadolija
Slavlje u Mostaru: Fudbalerima Zrinjskog uručeni pehar i medalje
U slavljeničkom duhu mostarski Zrinjski je naslov prvaka proslavio na terenima Sveučilišta u Mostaru, gdje su uz prigodnu svečanost uručeni pobjednički pehar i medalje fudbalerima i stručnom vodstvu mostarskih "Plemića".

Kapiten HŠK Zrinjski Pero Stojkić je u ime svojih suigrača podigao pehar za peti naslov prvaka Bosne i Hercegovine, koji mu je uručio prvi potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH Milorad Sofrenić uz svečano slavlje koje su priredili navijači i štovatelji mostarskih "Plemića".

 Nakon što su preuzeli pehar i medalje za zasluženu titulu, Plemići slave, slave navijači, a Mostar je na nogama od završetka utakmice na stadionu pod Bijelim brijegom, koja je HŠK Zrinjski i grad Mostar po peti izdigla na tron bh nogometa.

"Pehar ne treba ni nositi iz Mostara. Trebao je ovdje i biti, a ne da čekamo da ga donesu iz Sarajeva", poručili su navijači Zrinjskog na početku svečanosti.

 Plemići Blaža Sliškovića pokazali su danas pravi nogomet na stadionu pod Bijelim brijegom i izazavali pravo slavlje u gradu na Neretvi, osvojivši petu titulu državnog prvaka.

U posljednjem kolu Lige za prvaka Zrinjski je deklasirao tuzlansku Slobodu sa 3.0.

Već na kraju prvog poluvremena Mostarci su slavili prednost 2:0. golovima Nemanje Bilbije koji je prvi pogodak postigao u 11-oj, a drugi u 42-oj minuti, a na tribinama se orila slavljenička pjesma 'Zrinjski je šampion'.

Nakon trijunfalnog prvog poluvremena, samo nakon 14 minuta igre u drugom poluvremenu ponovno je mrežu tuzlanske Slobode zatresla lopta. U 59-oj minuti Jasmin Mešanović zabio je treći gol, i time je već bilo jasno da Mostarci slave titulu prvaka.

Spektakl na stadionu pod Bijelim brijegom pratilo je petnaest hiljada navijača uživo, a putem izravnih medijskih prijenosa ovaj spektakl bez sumnje je pratio puno veći auditorij.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije