Slavlje Manijaka u Tuzli: Željezničar remijem stigao do prvog mjesta tabele

Radiosarajevo.ba
Slavlje Manijaka u Tuzli: Željezničar remijem stigao do prvog mjesta tabele
Šesto kolo Lige za prvaka i Lige za opstanak donijelo je brojna iznenađenja za ljubitelje nogometa u BiH, koji su ovog vikenda mogli uživati u svim utakmicama, posebno u današnjem derbiju kola na Tušnju.

Nakon velike pobjede Sarajeva u Bijeljini i kiksa Zrinjskog protiv Krupe u jučerašnjim utakmicama, Željezničar je u Tuzlu doputovao sa imperativom pobjede, kako bi stigao do prvog mjesta na tabeli i bolje pozicije pred završetak prvenstva.

Ipak, u toj namjeri zamalo su ih osujetili nogometaši Slobode, koji su odigrali maestralnu utakmicu pred domaćim navijačima.

Već na samom startu Sloboda je pokazala veliku želju za pobjedom, te je nakon samo 13. minuta igre stigla i nagrada za početni pritisak. Precizan je bio Zec, koji je donio veliko slavlje domaćim navijačima.

Željezničar je, gotovo pola sata kasnije, uspio uzvratiti pogotkom Stevanovića u 37. minuti, ali sreća zbog izjednačenja je kratko trajala, jer je u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela utakmice Zec ponovo zatresao mrežu Željezničara za vodstvo.

Ipak, drugo poluvrijeme donijelo je još veći broj uzbuđenja, a nešto briljantnija bila je domaća ekipa. Do pred sami kraj utakmice činilo se kako će Sloboda stići do sigurne pobjede, ali sa nekoliko izmjena Petrović je donio novu igru Željezničara, te su u 84. minuti gosti stigli do izuzetno vrijednog pogotka.

Pogotkom Nikolića, Plavi su stigli do remija na teškom gostovanju, ali i prvog mjesta u Ligi za prvaka.

Pored derbija kola u Ligi za prvaka, odigrane su i dvije dobre utakmice u okviru Lige za opstanak. Olimpic koji je izgubio gotovo sve šanse za ostanak u društvu najboljih uspio je poraziti Široki Brijeg, prvoplasiranu ekipu ove skupine. 

Iako su u prvom dijelu utakmice mreže mirovale bez mnogo uzbuđenja, drugo poluvrijeme je nadoknadilo sve ono što je falilo. Igrao se 63. minut kada je Olimpic stigao do vodstva, a strijelac prvog gola bio je Čolić, koji donosi veliko slavlje domaćih.

Samo pet minuta kasnije, domaći stižu i do drugog pogotka koji im osigurava pobjedu, a Kojić je uspio zatresti mrežu Širokobriježana, povećavši tako na neki način nadu da bi Olimpic mogao izboriti opstanak.

Posljednja današnja utakmica nije ponudila nikakva uzbuđenja, te je susret Metalleghea BSI iz Jajca i Viteza završen bez golova. Domaća ekipa ovim remijem obezbijedila je sebi nešto sigurniju završnicu prvenstva, poprilično se osiguravši od ispadanja, dok je Vitez koji se od jučer nalazi u zoni ispadanja zadržao istu poziciju.

Ni grčevita borba nogometaša Viteza nije pomogla da na ovoj utakmici gledamo golove, te je neriješen rezultat bio najrealniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije