Petrović: Ne znam da li ću ostati trener Želje

Radiosarajevo.ba
Petrović: Ne znam da li ću ostati trener Želje
Nakon što je Željezničar savladao Radnik u posljednjem kolu ovosezonskog izdanja Premijer lige Bosne i Hercegovine, održana je i konferencija za medije na stadionu Grbavica.

"Svi znaju da smo mi izgubili titulu i da smo gubitnici ove sezone", rekao je trener FK Željezničara Slavko Petrović te dodao da se ne može osporiti uspjeh njegovog kluba.

''Sigurno je turbulentna sezona iza nas. Mislim da smo danas zasluženo pobijedili. Imali smo jako puno šansi koje nismo iskoristili. Protivnik je bio motivisan, mogli smo to i ranije riješiti, ali smo se sa pobjedom oprostili od navijača, to je bio cilj. Ono gledatelja što je bilo danas, to su pravi navijači dok određena grupa širi negativnu energiju'', rekao je Petrović dodavši:

 ''Nadam se da će se to smiriti zbog svih koji rade za ovaj klub jer je teško za ovaj klub raditi. Mi smo gubitnici zbog gubitka titule, ali ne može se osporiti da je ova ekipa pod mojim vodstvom osvojila 56 bodova u 26 utakmica i sa tim prosjekom smo bez konkurencije šampioni. To sada nikoga ne interesuje, Uprava mora donijeti svoje zaključke i da se što hitnije pređe u prelazni rok koji će biti jako bitan jer za mjesec dana počinju kvalifikacije za Evropsku ligu tako da igračima ostaje malo vremena za regeneraciju. Zahvalio bih se gostima na fer i korektnoj igri i poželio im u sljedećoj sezoni puno uspjeha''.

Za koje igrače je ovo bila posljednja utakmica u Želji?

''O tome ja ne bih želio govoriti jer ja ne znam da li ostajem. Uprava ima detaljan plan na koje se igrače računa tako da ćemo to vidjeti u sljedećim danima'', ističe trener Plavih.

Trener Želje je u turbulentnoj situaciji došao na Grbavicu, a on je poprilično zadovoljan sa tim.

''U takvoj situaciji koji god trener dođe, tri vezana poraza, ekipa koja u šest kola tri puta izgubi, nema šansu za Evropu. Zrinjski je u čitavoj sezoni imao četiri poraza, to sve govori. Došao sam u ekipu i situacija nije bila laka. Došao sam sa rizikom velikim, znao sam šta me čeka, koncept kluba sa Upravom i to me inspiriralo da dođem i pomognem u stvaranju kluba. Zato sam rekao da će nam biti potrebno nekoliko prelaznih rokova da gradimo ekipu. Morali smo podići ekipu koja je pala na koljena i da pokušamo doći uz puno faktora do ekipe koja može igrati kvalitetno'', dodaje trener Želje.

Ivan Lendrić je nakon meča otišao pravo u svlačionicu, a Petrović je prokomentarisao taj potez. ''Tu sam ostao bez komentara. Ivanu Lendriću je jako puno progledavano kroz prste. Nije korektno vrijeđati igrača koji je prvi strijelac lige, a još je manje korektno kako se on ponašao prema navijačima. Ako mu je oprošteno to protiv Širokog Brijega i neke stvari sa treninga, onda on mora da šuti. Za mene nije bilo dileme, tog trenutka sam odlučio da on mora napolje''.

Na upit novinara o tome kako su igrali bh. klubovi i maćehinski odnos Fudbalskog saveza BiH, Petrović je za Radiosarajevo.ba odgovorio da Fudbalski savez radi na poboljšanju odnosa prema klubovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije