Slavko Petrović: Marković i Križman ostaju, želimo tri ili četiri nova igrača

Radiosarajevo.ba
Slavko Petrović: Marković i Križman ostaju, želimo tri ili četiri nova igrača
Fudbalski klub Željezničar slavio je danas protiv Čelika na stadionu Grbavica u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio Slavko Petrović. 

"Ja sam pokušao čitavu sedmicu da skrenem pažnju svojim igračima da neće biti lagana utakmica. Gospodin Jusufbegović jako dobro zna postaviti defanzivnu taktiku. To sigurno nije ekipa za punjenje i drugačija je ekipa nakon dolaska Jusufbegovića. Imali smo izuzetno sporu tranziciju lopte. Igrala se praktično viktorija u drugom poluvremenu. Jedna šansa je urodila plodom i ja sam presretan. Slavili smo u četiri utakmice u nizu, a i završili smo polusezonu pobjedom. Ova pobjeda je jako slatka. Sada preostaje tri mjeseca špekulacija i maštanja do početka drugog dijela prvenstva. Mislim da smo dali dovoljno nade našim navijačima da očekuju dobre rezultate u drugom dijelu prvenstva", rekao je Petrović.

Križmanu i Markoviću ističe ugovor. Šta će biti s njima i da li će biti puno promjena?

"Na transfer listi se nalaze dva igrača i rečeno im je da se na njih ne računa. To su Lazić i Šećerović. Sigurno da vodim razgovore s potencijalnim pojačanjima. Maksimalno će doći tri ili četiri igrača, ne više. Sa Markovićem i Križmanom je već dogovorena saradnja. Marković bi trebao finalizirati uslove danas, a Križman je to već uradio. Markovića poznajem još iz Mladosti iz Velike Obarske. Znao sam da je kvalitetan igrač, ali nisam znao u kakvom je stanju. Međutim on je i bez priprema pokazao koliko je bitan igrač. U razgovorima smo s novim igračima i s nekim smo već 'duboko zagazili' u tim pregovorima", istakao je Petrović.

Plan priprema?

"Sutra je regeneracija za igrače, a potom ćemo imati zajednički ručak i sastanak. Prvih deset dana je rigorozno zabranjena bilo kakva sportska aktivnost. Mali fudbal je striktno zabranjen. Igračima će biti uručen plan samostalnih priprema, kako bi došli što spremniji i kako bih ja mogao raditi na svojim pripremama. Prvi dio priprema obavit ćemo u Hercegovini, a potom idemo u Tursku. Generalku bi igrali na plastičnom terenu u Etno selu Stanišić", rekao je Petrović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije