Slaven Musa: Sarajevo je favorit, ali sjetite se Želje, Zrinjskog, Radnika

Faruk Zametica
Slaven Musa: Sarajevo je favorit, ali sjetite se Želje, Zrinjskog, Radnika
Nogometni klub Vitez u drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine ulazi s devete pozicije i na svom kontu ima 20 osvojenih bodova.

Vitežane očekuje borba za opstanak u društvu najboljih, a iskusni strateg Slaven Musa vjeruje kako će ekipa uspjeti da ostvari zacrtani cilj.

"U velikom dijelu možemo biti zadovoljni, posebno jer smo doveli tri igrača koja su pojačala konkurenciju u napadačkom dijelu ekipe. Došli su Selimović, Bibić i Alispahić. Ono što nam je problem je povreda Barišića koji se još uvijek nije priključio ekipi, a jako je bitan igrač za nas. On nije s nama prošao ni pripreme i nadam se da ćemo moći računati na njega kada počne Liga za opstanak", rekao je Musa i dodao:

"Naravno što se tiče samih priprema imali smo problema kao i sve ekipe s vremenskim uvjetima. Možemo ipak reći da smo veliki dio onoga što smo planirali i napravili. Jesmo ostali uskraćeni za generalku protiv Širokog Brijega, međutim nadam se da ćemo sve što smo radili na pripremama uspjeti iskoristiti da ostvarimo svoj cilj, a to je opstanak u društvu najboljih", istakao je Musa.

Vitez u prvom kolu gostuje kod drugoplasirane ekipe prvenstva, Fudbalskog kluba Sarajevo.

"Svezali smo mi i Željezničar i Zrinjski i Radnik i sada nam dolazi Sarajevo da završimo taj kvartet. Sarajevo je po mom mišljenju završnicu prvog dijela prvenstva igralo najbolje i uvezali su pet pobjeda. Za nas je dobro što nismo igrali sa Sarajevom tada i sada ćemo tražiti svoju priliku", rekao je Musa i dodao:

"Prva je utakmica poslije pauze, sigurno da ni oni ne znaju u kakvoj su formi. Favoriti jesu, ali igraju pod određenim pritiskom, imaju taj mač nad glavom da moraju pobijediti i to su sve neke stvari koje ćemo probati iskoristiti. Sarajevo jeste favorit, ali definitivno ne dolazimo na utakmicu da izgubimo. Tražit ćemo svoju priliku, a ako Sarajevo bude bolje mi ćemo im sportski čestitati", istakao je Musa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije