Oproštaj od Europa lige: Široki Brijeg poražen od škotskog Aberdeena

Radiosarajevo.ba
Oproštaj od Europa lige: Široki Brijeg poražen od škotskog Aberdeena
Fudbaleri Širokog Brijega poraženi su na svom terenu od škotskog Aberdeena, a konačan rezultat glasio je 2:0 u korist gostujuće ekipe.

Široki Brijeg krenuo je veoma dobro u ovaj susret i bio dosta bolja ekipa u provm dijelu utakmice, ali je u nastavku susreta ekipa Aberdeena pred sami kraj susreta stigla do dva pogotka.

Najbolju priliku za domaćina u prvom ekipu imao je Begonja u 23. minuta kada je njegov udarac zaustavio golman gostiju Lewis. Do kraja prvo poluvremena nije bilo većih prilika, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0. U drugom poluvremenu ekipa Aberdeena je krenula ofanzivnije prema golu Širokog Brijega, ali prvu priliku u nastavku imao je Begonja čiji je šut izblokirala odbrana škotske ekipe. Dvije minute kasnije Krstanović je imao dobru priliku da postigne pogodak, a njegov šut odbranio je Lewis.

Naredni napad Aberdeen je imao najbolju priliku na ovom susretu. Christie je šutirao sa dvadesetak metara, a njegov šut odlično zaustavlja Bilobrk, a Stewart odbijenu loptu nije uspio poslati u mrežu Širokog Brijega. Naredne dvije minute donijele su nove dvije prilike za goste, a prvo je Christie glavom šutirao pored gola Bilobrka. Minut kasnije Considine je glavom šutirao nakon centaršuta Logana, ali bez opasnosti po gol Bilobrka.

Krstanović je najbolju priliku imao u 69. minuti susreta kada se sjajno snašao nakon centaršuta i snažno pucao prema golu Aberdeena, ali je golman Lewis opet bio uspješniji te loptu izbacio u korner. Aberdeen je do vodstva stigao u 72. minuti susreta kada je Christie sjajno proigrao Stewarta koji je izašao sam pred gol Širokog Brijega i matirao golmana domaćih.

Šest minuta kasnije već je bilo 2:0 na semaforu, a ovog puta strijelac je bio Mackay-Steven koji je sjajno pogodio mrežu Bilobrka. Christie je opet sjajno proigrao svog saigrača kojem nije bilo teško da pogodi mrežu Širokog Brijega.

Do kraja susreta domaći su pokušali stići do pogotka, ali nisu uspjeli u toj namjeru te je konačan rezultat glasio 2:0 u korist Aberdeena. Aberdeen će u narednom pretkolu igrati protiv ekipe Apolona, a Široki Brijeg će na svom terenu dočekati ekipu Slobode u okviru prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 


Š-A_0-2 by clipsbh

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije