Mirsad Šiljak o ulaznicama za vječiti derbi: Policija je odredila sve uvjete

Radiosarajevo.ba
Mirsad Šiljak o ulaznicama za vječiti derbi: Policija je odredila sve uvjete
Glavni grad Bosne i Hercegovine priprema se za vječiti derbi između FK Željezničara i FK Sarajevo, koji će biti odigran u subotu, 15. aprila u okviru Lige za nogometnog prvaka BiH.

Navijači Sarajeva uoči ovog derbija najavili su bojkot. Na takav potez Horde zla su se odlučile zbog saopćenja FK Željezničar kako će, za ovaj derbi, u prodaju za navijače Sarajeva biti pušteno 1090 karata, ali da će te karte navijači moći kupiti samo uz prilaganje lične karte.

Nakon objave ove informacije uslijedile su mnoge reakcije te su tako iz FK Željezničar odlučili javnosti pojasniti situaciju.

"Fudbalski klub Željezničar kao organizator derbija mora ispoštovati neke uvjete i na to nismo mogli mnogo utjecati. Nama je najvažnija sigurnost. Znamo da sve više ljudi dolazi na utakmice, neki s malom djecom, sve više djevojaka, a nama je u interesu da tako bude i u subotu. Što se tiče policije, oni su uvjetovali da se naprave dvije tampon zone na tribini sjever i istok. Da smo mogli više ulaznica ustupili za navijače  FK Sarajevo, mi bismo to uradili. Ali time bismo smanjili kapacitet za naše navijače koji imaju godišnje karte. Za naše navijače ukupno će biti štampano 1600, uz uračunate godišnje karte. Druga stvar, FK Željezničar nije mogao niti želio postaviti uvjet da se za navijače FK Sarajevo ulaznice prodaju isključivo uz predočenje lične karte. To je uvjet policije KS-a",  objasnio je Mirsad Šiljak, direktor FK Željezničar.

Šiljak je dodao da Upravi Plavih nije drago što se dižu tenzije u vezi s ovim.

Na zahtjeve navijača FK Sarajevo da Uprava njihovog kluba istom mjerom uzvrati na narednom derbiju, koji se igra na Koševu, Šiljak je kazao kako je to stvar kluba s Koševa i kako oni to trebaju riješiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije