Roma ispustila pobjedu na Sardiniji, Džeko upisao asistenciju

Radiosarajevo.ba
Roma ispustila pobjedu na Sardiniji, Džeko upisao asistenciju
/ FOTO: AS Roma
Osam utakmica drugog kola talijanske Serije A odigrano je večeras, a fudbaleri Rome ispustili su dva gola prednosti na gostovanju kod Cagliarija.

Roma je na stadionu Sant'Elia odmjerila snage s Cagliarijem. Gosti su do vodstva došli u šestoj minuti susreta. Precizan s bijele tačke bio je Perotti. Edin Džeko u igru je ušao u 46. minuti, a minutu kasnije upisao je asistenciju.

Salah je centrirao, Edin Džeko spustio loptu do Strootmana, a Holanđanin pogađa za 2:0. Domaćin je smanjio rezultat preko bivšeg fudbalera Rome, Marca Borriella. Domaćin je do boda došao u 88. minuti, a pogodio je Sau.

Atalanta Ervina Zukanovića gostovala je kod Sampdorije. Ekipa iz Bergama povela je u 27. minuti, a strijelac je bio Kessie. Osam minuta kasnije Quagliarella je precizan s bijele tačke za 1:1.

Atalanta u 42. minuti ostaje s deset igrača nakon što je drugi žuti karton dobio Carmona. Samo tri minute kasnije domaćin je preokrenuo. Pogodak je postigao Barreto. Evrin Zukanović je odigrao svih 90 minuta za ekipu iz Bergama.

Udinese je na svom terenu dočekao Empoli. Domaćin je slavio rezultatom 2:0, a golove su postigli Felipe u trećoj i Perica u 95 minuti. Gosti su susret završili s deset igrača. Crveni karton dobio je Laurini 17 minuta prije kraja. Rade Krunić je odigrao prvih 45 minuta za Empoli.

 
U ostalim susretima Torino je slavio s 5:1 protiv Bologne, dok je Sassuolo bio bolji od Pescare (2:1). Crotone je poražen od Genoe na domaćem terenu (1:3), dok je Fiorentina s minimalnih 1:0 slavila protiv Chieva. Inter je nešto ranije danas na San Siru remizirao s Palermom (1:1).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije