Schweinsteiger o statusu u Unitedu: Spreman sam, ako me tim zatreba

Anadolija
Schweinsteiger o statusu u Unitedu: Spreman sam, ako me tim zatreba
FOTO: EPA / Bastian Schweinsteiger
Bastian Schweinsteiger, koji se nedavno oprostio od dresa fudbalske reprezentacije Njemačke, a potom u svom u klubu Manchester Unitedu prebačen u drugi tim, javno je poručio da spreman, ako ga tim zatreba.

Old Trafford je njegova posljednja stanica u Evropi, rekao je.

Čovjek koji je sa minhenskim Bayernom osvojio osam naslova šampiona Njemačke, te bio evrpski i svjetski šampion, dolaskom Josea Mourinha za menadžera Uniteda prekomandovan je u rezervni tim. No, bez obzira na trenutnu situaciju, Schweinstiger je jasno poručio da neće preći u drugi evropski klub.

Manchester United je moj posljednji klub u Evropi. Poštujem druge klubove, ali Manchester United je jedini zbog kojes sam mogao da napustim Bayern Minhen. Biću spreman, ako me tim zatreba. To je sve što mogu reći o mojoj trenutnoj situaciji. Želim zahvaliti navijačima na nevjerovatnoj podršci koju mi pružaju posljednjih nekoliko sedmica“, napisao je Schweinsteiger na svom twitter profilu.

Ukoliko zaista ne želi napustiti United i preći u neki drugi evropski klub Schweinsteiger nema previše opcija, jer je prelazni rok u MLS ligi u Sjedinjenim Američkim Državama završen 3. augusta, a i kineskoj Premier ligi 15. jula.

Schweinsteiger je ovog ljeta okončao reprezentativnu karijeru kao kapiten Njemačke. Nedugo nakon završetka EURO 2016 u Francuskoj objavio je da se oprasta od dresa sa državnim grbom u kojem je odigrao 120 utakmica i postigao 24 gola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije