Repuh i Adžem složni: Želimo derbi kao nekada

F. Z.
Repuh i Adžem složni: Želimo derbi kao nekada
Fudbalski klubovi Sarajevo Željezničar danas su održali zajedničku konferenciju za novinare uoči gradskog derbija koji će sutra u 20 sati biti odigran na stadionu "Asim Ferhatović – Hase" u okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Fudbalskog kluba Željezničar Admir Adžem danas je kazao kako mu je drago što su dva kluba ponovo organizirali zajedničku konferenciju.

"Što se tiče utakmice, dolazimo u dobrom raspoloženju iz razloga što smo protiv Borca preokrenuli rezultat u našu korist i to nam je dalo samopouzdanje i vjeru u ono što smo radili u posljednjih 20-ak dana. Dolazimo raspoloženi, spremni i jedva čekamo sutrašnju utakmicu'', rekao je Adžem.

Dodao je kako će FK Željezničar učiniti sve da se tradicija, da su derbiji postali negledljivi, počne mijenjati.

"Igrači koji su bili tu prošle godine imaju moralnu obavezu da odigraju što bolje nego u prethodnom derbiju kada smo izgubili titulu", kazao je Adžem.

Na pitanje kakav je zdravstveni bilten fudbalera FK Željezničar, Adžem je odgovorio: "Proširili smo igrački kadar, sada se taj roster proširio. Crnov i Marković neće igrati, svi ostali su spremni za sutrašnju utakmicu".

Poslije trenera Plavih javnosti se obratio i kapiten Željezničara Zajko Zeba.

"Što se tiče sutrašnje utakmice, ekipa je spremna i kao što je šef rekao dolazimo u dobrom raspoloženju. Jedva čekamo sutra da počne. Nadam se da će utakmica biti dobra, gledljiva i neka bolji pobijedi'', istaknuo je kapiten Plavih i potom se osvrnuo na prošlosedmični duel.

"Ako imamo karaktera, dat ćemo maksimum. Mada za ovu utakmicu nikada ne treba dodatni motiv, nadam se da su svi toga svjesni, koliko toliko da se probamo iskupiti navijačima. Dat ćemo maksimum, navijači će biti uz nas i nadam se da ćemo sutra ako Bog da slaviti".

Senad Repuh, šef struke ekipe iz Titove 38b je kazao da su pripreme za ovu utakmicu za razliku od prethodnih sedmica pozitivne.

"Mihojević se vraća, kao i Hebibović, tako da nam to sigurno daje jednu dozu samopouzdanja. Utakmice Sarajeva i Želje prave samu atmosferu po sebi tako da ne treba posebna najava. Volio bih da ima više ovakvih utakmica. Nažalost, toga nema zato nam je i kvalitet lige takav kakav jeste. Mnogo nam znači ova utakmica, a puno nam i oduzima. Nadamo se da ćemo doći do pozitivnog rezultata koji bi nam bio podstrek za nastavak sezone jer bi pobjeda protiv Željezničara značila izlazak iz krize i bolju budućnost za FK Sarajevo'', rekao je Repuh koji je potom dodao:

''Mislim da se i na posljednjem derbiju moglo pogledati. Možda mediji znaju rezultat sutra. Istina da derbiji nisu donosili neku dopadljivu igru, ali u ovom slučaju Sarajevo želi pobjedu iz više razloga i normalno je očekivati dobru utakmicu".

Sarajevo u ovaj susret ulazi kompletno i nema problema s povredama. 

"Ulazimo spremni i kompletni. Nemamo problema s povredama", dodao je trener FK Sarajevo.

Marko Mihojević, kapiten Bordo kluba, očekuje dobar rezultat i dopadljivu utakmicu.

"Mi smo dobro radili, očekujemo pozitivan rezultat, nadamo se da će biti dopadljiva utakmica kojoj će prisustvovati što veći broj navijača, a mislim da ćemo mi ostaviti srce na terenu da ostvarimo pozitivan rezultat", kazao je Mihojević i dodao: "Loše smo otvorili sezonu. Utakmica dolazi u dobrom trenutku da se probamo iskupiti za loš start sezone i zato pozivamo navijače da nas podrže kako bi ispravili loš start sezone".

Podsjećamo, predstojeći derbi između FK Sarajevo i FK Željezničar igrat će se u subotu, 19. augusta, s početkom u 20 sati. Organizator utakmice FK Sarajevo apelira a navijače oba kluba da blagovremeno kupe svoje ulaznice, te da se upute na vrijeme ka stadionu Koševo. Želja svih učesnika u predstojećem derbiju jeste da susret protekne u fer i sportskoj atmosferi kako na terenu, tako i na tribinama.

Kada je riječ o derbiju, u prodaju je pušteno 16.000 ulaznica po cijeni od 10 KM za tribinu Sjever – Vedran Puljić (za članove 5 KM), za tribinu Istok 10 KM (članovi 8 KM), tribinu Zapad – 12 KM (10), tribinu Zapad Galerija – 25 KM (20) i tribinu BORDO VIP 50 KM.

Vječiti gradski derbi će suditi Tomislav Čuić iz Tomislavgrada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije