Dva crvena kartona, dva jedanaesterca i pobjeda Plavih na Koševu

Radiosarajevo.ba
Dva crvena kartona, dva jedanaesterca i pobjeda Plavih na Koševu
Fudbalski klub Sarajevo je na stadionu Asim Ferhatović Hase u petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekao gradskog rivala Fudbalski klub Željezničar. Slavili su gosti rezultatom 1:0.

Utakmica nije mogla bolje početi za Željezničar, igrala se treća minuta susreta kada je Perica Ivetić faulirao Gorana Zakarića u kaznenom prostoru Sarajeva, a Tomislav Čuić pokazao je na bijelu tačku. Penal za Željezničar je realizirao Zajko Zeba, a Perica Ivetić je dobio direktan crveni karton.

Očekivalo se da Željezničar preuzme potpunu kontrolu na ovoj utakmici, ali su se Plavi povukli na svoju polovinu, pa je Sarajevo uspjelo da se oporavi od početnog šoka i igrom vrati u susret. Igrači oba tima bili su izuzetno nervozni i nisu se slagali s odlukama Tomislava Čuića, pa smo u prvom poluvremenu vidjeli veliki broj kartona.

Sarajevo je promašilo nekoliko polušansi, a Bordo tim je kontrolisao igru na sredini terena. Iz prekida je nakon dobrih ubačaja Miloša Stanojevića i Elvisa Sarića više puta prijetio Mersudin Ahmetović, a solidnu šansu je imao i Stanojević. Fudbaler Sarajeva je uspio podići loptu i šutirati iz voleja, ali je njegov pokušaj zaustavio Kjosevski.

U 29. minuti Mersudin Ahmetović je pao u kaznenom prostoru Željezničara nakon kontakta sa Sinišom Stevanovićem, ali sudac nije procijenio da je faul postojao, a igrači Sarajeva su ga okružili i tom su prilikom dobili dva žuta kartona. Nervoza se potom prenijela i na goste, pa je Sinan Ramović dobio dva brza žuta kartona. Tako su i Plavi u prvom poluvremenu dobili crveni karton i ostali s deset igrača na terenu.

Plavi su u završnici prvog poluvremena prijetili preko Zaimovića, koji je promašio dobru šansu, šutiravši sa svega nekoliko metara preko gola. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 0:0 na Koševu.

U 55. minuti susret Vedran Kjosevski je skrivio jedanaesterac. Golman Plavih napravio je grešku, a potom je u šesnaestercu srušio Nedima Hadžića. Loptu je na bijelu tačku namjestio Rahmanović, a Kjosevski se iskupio za grešku i odbranio jedanaesterac.

Samo dvije minute kasnije Plavi su mogli do 2:0. Zajko Zeba je vratio loptu na vrh šesnaesterca, šutirao je Zakarić, Pavlović je bio savladan, a ekipu s Koševa spasila je stativa. Sarajevo je do izjednačenja moglo u 66. minuti susreta. Kjosevski je otišao u prazno, Ahmetović šutirao glavom, a odbrana Plavih u posljednji trenutak izbacila loptu s gol linije.

U 75. minuti susreta odličan centaršut Zebe, ali su tri fudbalera ekipe s Grbavice zakasnila, pa je propala dobra prilika za Željezničar. Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja na terenu, ostalo je 1:0 za Željezničar.


FK Sarajevo - FK Željezničar / 0:1 Zeba (p) by watch-it-now

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije