Sarajevo slavilo u gradskom derbiju golom Amera Bekića

Radiosarajevo.ba
Sarajevo slavilo u gradskom derbiju golom Amera Bekića
Fudbaleri Sarajeva i Željezničara odigrali su na Koševu 131. gradski derbi u svim takmičenjima, odnosno ukupno 111. ligaški derbi.

Za Bordo tim od prve minute zaigrali su: Pavlović, Kadušić, Al. Bekić, Novaković, Kovačević, Hodžić, Ivetić, Sarić, Hebibović, Am. Bekić, Duljević.

Ekipa Željezničara na zeleni travnjak istrčala je sa sljedećom postavom: Kjosevski, S. Stevanović, Kerla, Bogičević, Stanić, Marković, Bekrić, Zeba, Crnov, M. Stevanović, Lendrić.

U prvih 20. minuta utakmice, ništa zanimljivo se nije dešavalo na Koševu. Sarajevo je djelovalo bolje i Željezničar nije uspio odigrati ništa smisleno u ovom dijelu utakmice.

Međutim, u 20. minuti lopta je u ruku pogodila Semira Kerlu i dosuđen je penal za Bordo tim, a siguran realizator bio je Amer Bekić koji pogađa gol Željezničara.

Ovaj pogodak doveo je do erupcije oduševljenja navijača Bordo tima na sjevernoj tribini stadiona Koševo.

Odmah nakon postignutog gola, Sarajevo je imalo sjajnu priliku da poveća prednost. Amer Hebibović je izašao sam pred Kjosevskog, predriblao ga, ali onda loše šutirao i poslao loptu preko gola te tako upropastio veliku šansu za svoj tim. 

Nakon primljenog gola, gosti se otvaraju te igrači Željezničara igraju dosta bolje i stvaraju nekoliko poluprilika.

Međutim, na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1:0 u korist FK Sarajevo.

Početak drugog poluvremena obilježila je i prva izmjena, tako da će Nikolić  igrati umjesto Ivana Crnova.

Do 58. minute ništa previše zanimljivo nije dešavalo na Koševu, a Željezničar je jalovo pokušavao zaprijetiti golu Sarajeva.

Iz ovog dijela utakmice treba izdvojiti Hebibovićevu grešku nakon koje je upropastio još jednu kontru Sarajeva, da bi na kraju i Bekrić urpopastio napad Željezničara prejakim dodavanjem do Nikolića.

U 64. minuti Almir Bekić je faulirao Sinišu Stevanovića i dobio žuti karton, a Zeba je nekon toga dobro ubacio, međutim Pavlović je uhvatio udarac Nikolića glavom.

Slavko Petrović je u 66. minuti napravio izmjenu, te na teren ulaze Zakarić i Blagojević, a izlaze Bekrić i Stanić, dok u ekipi Sarajeva Amer Bekić napušta teren, a umjesto njega u igri ulazi Mersudin Ahmetović.

Sjajno je ubacio Zakarić u 70. minuti u kazneni prostor Sarajeva nakon što se lopta odbila poslije kornera, a udarac Lendrića glavom odbranio je Pavlović i to fenomenalno. Ipak, ranije je svirana ofsajd pozicija.

Sarajevo je zaprijetilo u 76. minuti i to preko Hebibovića koji iz dva pokušaja ne uspijeva savladati golmana Plavih.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je Sarajevo slavilo u vječitom derbiju 1:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije