Anel Hebibović donio tri boda Sarajevu protiv Viteza

Radiosarajevo.ba
Anel Hebibović donio tri boda Sarajevu protiv Viteza
Fudbalski klub Sarajevo dočekao je u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferhatović Hase Nogometni klub Vitez. Bordo tim je upisao minimalan trijumf rezultatom 1:0.

Bordo tim je utakmicu počeo bez kapitena Harisa Duljevića, koji je ostao na klupi za rezervne igrače zbog povišene temperature. U desetoj minuti susreta prva prava prilika. Pavlović se poigravao u šesnaestercu, izgubio loptu, a njegov poklon ne koristi Zoran Kokot.

Sarajevo je zaprijetilo u 19. minuti susreta. Crnkić je prošao po desnoj strani centrirao za Ahmetovića, ali odbrana Viteza interveniše u posljednjem trenutku. Vitez ponovo prijeti u 22. minuti utakmice. Opet je u prilici Zoran Kokot, ali ovaj put stativa je saveznik Sarajeva.

Četiri minute kasnije prilika na drugoj strani terena. Šutirao je Ahmetović sa 25 metara, ali njegov udarac odlazi pored stative gola Samuela. Sarajevo do vodstva dolazi u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena. Sarić je centrirao, Anđušić šutirao glavom i pogodio stativu, lopta se vratila do Hebibovića, a on je zakucao u mrežu.

U 49. minuti susreta Vitez ponovo prijeti. Sam ispred Pavlović bio je Mamić, ali je promašio cijelu loptu. U 55. minuti susreta povrijeđenog Anela Hebibovića zamijenio je Haris Duljević. Kapiten Sarajeva imao je priliku u 68. minuti utakmice, ali je šutirao preko prečke gola Viteza.

Tri minute kasnije u prilici je Vitez. Mamić je ovaj put uspio šutirati, ali je njegov udarac zaustavio Pavlović. Rezultat se nije mijenjao do kraja, susret je završen rezultatom 1:0 za Fudbalski klub Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije