Sarajevo potopilo Radnik, Čelik pobjedom izašao iz zone ispadanja

Radiosarajevo.ba
Sarajevo potopilo Radnik, Čelik pobjedom izašao iz zone ispadanja
Sa velikim nestrpljenjem navijači premijerligaških klubova u Bosni i Hercegovini dočekali su ovaj vikend, kada se odigravaju utakmice 6. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak.

Iako se derbi ovog kola Lige za prvaka igra sutra od 17 sati, kada će se sastati ekipe tuzlanske Slobode i Željezničara, sjajne utakmice odigrane su i danas na terenima u Krupi na Vrbasu i Bijeljini.

Zrinjski koji se trenutno nalazi na prvom mjestu tabele Lige za prvaka, napravio je mali kiks u Krupi na Vrbasu, gdje je sa domaćom ekipom podijelio bodove. Iako su bolje otvorili utakmicu, igrači Zrinjskog su popustili pred pritiskom u drugom dijelu susreta, te je utakmica završena rezultatom 1:1.

U prvom dijelu, Zrinjski je pogotkom Kukoča stigao do prednosti u 27. minuti, te je sa takvom prednošću otišao i na odmor. Ipak, u drugom dijelu probudili su se i nogometaši domaćeg tima, te je u 53. minuti izjednačujući pogodak postigao Koljić, čime je i postavljen konačni rezultat susreta.

Na drugom meču Lige za prvaka, sjajnu i veoma važnu pobjedu ostvarili su nogometaši FK Sarajeva, protiv Radnika. Na gostovanju u Bijeljini, nogometaši Mehmeda Janjoša uspjeli su postići tri pogotka, za nove bodove i aktivnije učešće u borbi za titulu.

Prvi dio utakmice bio je dosta miran, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0, no onda su gosti odlučili da promjene stvari na terenu. Nakon samo deset minuta nastavka, sjajan pogodak je postigao Hodžić, otvorivši pravu golijadu na ovom susretu. Ovakvu igru nastavili su i u 69. minutu, kada je gol postigao Crnkić, za veliko slavlje navijača na ovoj utakmici.

Tačku na ovu utakmicu i rezultat od 0:3 stavio je Crnkić, svojim drugim pogotkom u 80. minuti, pogodivši za totalni potop Radnika u Bijeljini.

Kada je riječ o Ligi za opstanak, danas je odigran samo jedan susret, kada su se na Bilinom polju sastali zenički Čelik i Mladost iz Doboja kod Kaknja.

U komšijskom derbiju bolju igru pokazala je ekipa iz Zenice, koja je na domaćem terenu nadigrala goste iz Kaknja. Već u prvom poluvremenu bio je riješen rezultat ove utakmice, a Čelik je nakon silovitih napada stigao do prednosti u 26. minuti, pogotkom Smrike.

Ispostavit će se da je to i jedini pogodak na ovoj utakmici, te je nemoćna Mladost iz ove utakmice izvukla tek poraz, koji je udaljava od prvog mjesta u ovoj ligaškoj skupini. Na drugoj strani, Čelik ovom pobjedom izlazi iz zone ispadanja, te sa 27 bodova preuzima 10. mjesto na tabeli i mijenja mjesto sa NK Vitezom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije