Sarajevo odigralo neriješeno s Krupom, Željo odnio sva tri boda iz Bijeljine

Radiosarajevo.ba
Sarajevo odigralo neriješeno s Krupom, Željo odnio sva tri boda iz Bijeljine
U okviru 5. kola Lige za prvaka u nogometu BiH, FK Sarajevo je na Koševu ugostilo FK Krupu, dok je FK Radnik u Bijeljini igrao sa FK Željezničarem.

Na stadionu Koševo, FK Sarajevo je utakmicu počelo u sljedećem sastavu: Pavlović, Hodžić, Duljević, Sarić, Crnkić, Hebibović, Mihojević, Al. Bekić, Ahmetović, Ivetić i Kovačević.

FK Krupa je započela utakmicu sa ovih jedanaest nogometaša: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Čomor, Aleksić i Mirković

Prvo poluvrijeme na stadionu Koševo završeno je rezultatom 0:0, no prvi dio utakmice je obilježila sporna situacija kada je Bordo tim tražio jedanaesterac.

U drugom poluvremenu, u 50. minuti Sarajevo dolazi do prednosti, a Ahmetović je strijelac bio sa bijele tačke, nakon što je Crnkić oboren na ivici šesnaesterca.

Međutim, samo pet minuta kasnije, tačnije u 55. minuti Koljić je strijelac za ekipu Krupe. Prije toga je Hodžić otklonio opasnost na samoj gol liniji, ali je Koljić u ponovljenom udarcu postigao pogodak.

Nevjerovatnu šansu je promašilo Sarajevo u 59. minuti. Ahmetović je trebao samo plasirati loptu u gol, no nije uspio.

U nastavku utakmice, Bordo klub je krenuo na sve ili ništa, međutim do kraja susreta nisu uspjeli doći do pogodka, te je utakmica završena rezultatom 1:1

Fudbaleri Radnika i Željezničara sastali su se danas u Bijeljini, a veliku pobjedu i nova tri boda upisali su Plavi s Grbavice.

Za Radnik su od prve minute zaigrali: Lučić, Stojanović, Beširević, Vasić, Zeljković, Obradović, Ostojić, Kosorić, Đurić, Okić, Šerbečić

FK Željezničar je nastupio u sljedećem sastavu: Kjosevski, Boccaccini, Bogičević, Stojanović, Stanić, Blagojević, Marković, Zeba, M. Stevanović, Zakarić, Lendrić

U prvom poluvremenu, domaći tim je tražio jedanaesterac nakon jednog duela između Boccaccinija i Vasića. Fudbaler Željezničara se okliznuo i izgubio loptu, a u nastavku akcije je pao u kaznenom prostoru nakon duela sa Boccaccinijem. Da li je sudija Paradžik trebao svirati penal, procijenite sami.

Također, nakon toga fudbaleri Željezničara imali su sjajnu šansu da dođu do vodstva protiv Radnika.

Nakon dobre akcije po lijevoj strani, loptu je na ivicu šesnaesterca vratio Danijel Stojanović, tamo se nije najbolj snašao Darko Marković, koji je u padu šutirao i pogodio stativu gola Radnika.

Željezničaru je vodstvo donio Zajko Zeba golom praktično iz ničega. Radnik je igrao nešto bolje od Željezničara u drugom poluvremenu, a onda je sijevnula kontra gostujućeg tima. Stevanović je ubacio u sredinu, Mladen Lučić loše intervenisao i izbacio loptu do Zajka Zebe, a ovaj je sjajnim udarcem od prve savladao golmana Radnika.

U 68. minuti direktan crveni karton dobio je Srđan Stanić nakon faula s leđa kojeg je učinio nad Srećkovićem.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, tako da su Plavi s Grbavice stigli do važna tri boda u utrci za prvaka BiH u nogometu, nakon što su savladali Radnik u Bijeljini rezultatom 1:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije