San Antonio Spursi i Toronto Raptorsi u polufinalu konferencija

Fena
San Antonio Spursi i Toronto Raptorsi u polufinalu konferencija
Košarkaši San Antonio Spursa i Toronto Raptorsa napredovali su u drugi krug playoffa sjevernoameričke NBA lige.

Toronto je u šestoj utakmici serije u gostima savladao Milwaukee Buckse s 92:89 i s ukupnih 4:2 u pobjedama izborio plasman u polufinale istoka.

Raptorsi su polovinom treće četvrtine (71:46) imali prednost od 25 poena razlike, ali uporna ekipa Bucksa nije se predavala i do kraja perioda utakmicu vraćaju u neizvjesnost.

Jason Terry je tri minuta do kraja postigao trojku za predost Bucksa od 80:78, atada je zgledalo da bi Milwaukee mogao slaviti i izboriti sedmu utakmicu.

Ipak u posljednjoj čevrtini kanadska ekipa je odigrala iskusno, napravila je seriju od 9:0 u posljednja dva minuta susreta i eliminisala nezgodnu ekipu Milwaukeeja. DeMar DeRozan je postigao 32 poena, Kyle Lowri 13, a interesantno je da se cijela ekipa Raptorsa upisala u listu strijelaca.

U timu Bucksa istaknuo je Giannis Antetokounmpo s 34 poena i devet skokova. Bh. reprezentativac Miza Teletović nije bio u sastavu Bucksa. Raptorsi će u polufinalu istočne konferencije igrati protiv aktuelnih prvaka Cleveland Cavaliersa u seriji koja počinje u ponedjeljak.

San Antonio je identičnim rezultatom u pobjedama izbacio memphis Grizzliese, a šest utakmicu sinoć je dobio sa 103:96. Spursi su u playoffu igrali protiv Grizzliesa pet puta a četiri puta su pobijedili. U sinoćnjem meču presudila je skok igra u kojoj je ekipa iz San Antonija dominirala. Spursi su imali 46 skokova, od kojih je 16 bilo u napadu, dok su Grizzliesi imali tek 26 skokova.

Kawhi Leonard predvodio je Spurse s 29 poena i devet skokova, a Tony Parker je ubacio 27. U timu Grizzliesa istaknuo se Mike Conley s 26 poena, a Marc Gasol je dodao 18.

San Antonio će u polufinalu zapadne konferencije igrati protiv Houston Rocketsa, a prvi meč igrat će u ponedjeljak na domaćem terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije