Roma želi zadržati Pjanića povišicom plate

Anadolija
Roma želi zadržati Pjanića povišicom plate
FOTO: AA / Miralem Pjanić sa sinom Edinom
Fudbalski klub Roma odlučio je da na sve načine pokuša zadržati jednog od svojih najboljih igrača bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

Nakon što su iz Juventusa najavili da su spremni dovesti Pjanića u Romi su reagovali tako što će mu ponuditi povišicu plate.

Italijanski mediji špekulišu da je nervoza u redovima Rome porasla nakon nedavne najave aktuelnog šampiona da želi kupiti Pjanića, ali i njegovog odgovora „nikada se ne zna“, na pitanje gdje će igrati sljedeće sezone.

Pjanićev aktuelni ugovor sa Romom važi do juna 2018. godine i prema njemu godišnje zarađuje oko četiri miliona eura. No, italijanski mediji tvrde da su u klubu spremni da mu ponude novi ugovor sa boljim uslovima, ali i sa otkupnom klauzulom u iznosu od 38 miliona eura.

Sa trenutnom zaradom Pjanić je jedan od najbolje plaćenih igrača Rome, a sa povišicom bi vjerovatno postao najplaćeniji.

Ove sezone Pjanić je briljirao u seriji A u kojoj je odigrao 32 utakmice i postigao deset golova. Od dolaska u Romu 2011,. godine bh. fudbaler je upisao 184 nastupa u svim takmičenjima i dao 30 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije