Roberto Martinez poslao posebnu poruku navijačima Belgije

Radiosarajevo.ba
Roberto Martinez poslao posebnu poruku navijačima Belgije
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na u Bruxellesu odigrati duel drugog kola kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine igrati u Rusiji.

Bit će ovo prva utakmica za Belgijance na domaćem terenu u ovim kvalifikacijama, a Roberto Martinez se nada kako će njegova ekipa večeras imati veliku podršku. U prijateljskom duelu sa Španijom fudbaleri Belgije ispraćeni su zvižducima.

"Moramo pružiti igru na koju će naši navijači biti posebni. U susretu sa Španijom naučio sam da oko nacionalnog tima ima mnogo emocija. Svi u Belgiji mnogo vole reprezentaciju i to nekada dovede do oštrih reakcija. Jasno nam je da smo bez naših navijača ništa.

Želimo ih učiniti ponosnim. Ukoliko nema zajedništva između fudbalera i navijača onda je izuzetno teško. Računamo na njihovu podršku i jako nam je potrebna. Želimo preuzeti odgovornost. Hemija između igrača i navijača može biti odlučujuća", jasan je Martinez.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije