Rio Ferdinand: Nadam se da će se Ronaldo vratiti u Manchester United

Anadolija
Rio Ferdinand: Nadam se da će se Ronaldo vratiti u Manchester United
/ Twitter
Rio Ferdinand, nekada sjajni engleski odbrambeni fudbaler, izrazio je nadu da će Manchesteru United uspjeti isposlovati senzacionalan povratak u klub Cristiana Ronalda.

Iako je početkom juna Ronaldova budućnost vezana uz Real Madrid izgledala svijetla, nakon što je podigao treći pehar Lige šampiona sa “kraljevskim klubom“, stvari su se promijenile. Posljednjih dana, nakon što je špansko tužilaštvo podnijelo tužbu protiv Ronalda za utaju 14,7 miliona eura poreza, sve češće se govori o tome da će sjajni napadač napustiti Real.

Stoga se i kod Ferinanda, koji je sa Ronaldom igrao šest sezona u Manchester Unitedu, probudila nada da bi Portugalac ponovo mogao stići na Old Trafford.

“Nadam se da će se vratiti. Veliki sam navijač Manchester Uniteda, a moja djeca obožavaju Ronalda, pa se nadam da će se vratiti u klub. Ali, da li će napustiti Real Madrd? Ne znam“, kazao je Ferdinand za britanske medije.

Ronaldo je dres Manchester Uniteda nosio od 2003. do 2009. godine, kada je za tada rekordnih 94 miliona eura prešao u Real. U dresu “crvenih đavola“ za šest sezona odigrao je 292 takmičarske utakmice i postigao 118 golova. Sa Unitedom je osvojio tri naslova šampiona i dva Liga kupa Engleske, a po jednom je slavio u Superkupu Engleske, FA kupu, Ligi šampiona i FIFA svjetskom klupskom prvenstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije