Reprezentativac Estonije: Došao sam u najveći bh. klub

Radiosarajevo.ba
Reprezentativac Estonije: Došao sam u najveći bh. klub
/ Foto: FK Sarajevo
Frank Liivak, 20-godišnji Estonac, potpisao je ugovor s Fudbalskim klubom Sarajevo, te je zvanično postao član prvog tima Bordo kluba.

Liivak, koji od početka priprema boravi na probnom radu u našem klubu, zadovoljio je kriterije stručnog štaba, te će u narednih godinu i pol nositi dres našeg kluba.

"Sretan sam što sam potpisao ugovor s Fudbalskim klubom Sarajevo. Duži period boravim tu i osjećam se lijepo u Sarajevu. Sretan sam što sam dobio priliku da nastupam za ovaj klub, koji je najveći u Bosni i Hercegovini", kazao je Liivak.

Dodaje da se raduje izazovima, a nada se kako će dobiti priliku da se dokaže sarajevskoj publici.

"Imamo velike ambicije na proljeće i želim dati svoj doprinos, nadam se, dobrim rezultatima kluba u nastavku prvenstva", rekao je Liivak.

Novi član Sarajeva, koji se podjednako dobro snalazi na krilnim pozicijama i u sredini terena, sakupio je više od 50 nastupa za omladinske reprezentacije Estonije, a kao 17-godišnjak debitirao je za A-reprezentaciju svoje zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije