Real 11. put prvak Europe, Atletico opet bez sreće

Radiosarajevo.ba
Real 11. put prvak Europe, Atletico opet bez sreće
/ Anadolija
Fudbaleri madridskog Reala po 11. put postali su europski prvaci pošto su u velikom finalu Lige prvaka u Milanu pobijedili gradskog rivala Atletica boljim izvođenjem jedanaesteraca.

U regularnom dijelu i nakon 30 minuta produžetaka bilo je 1:1, dok je kraljevski klub bio bolji u izvođenju jedanaesteraca 5:3.

 Na početku utakmice Real je bio bolji tim na terenu, pa je već u 6. minutu Casemiro s tri metra gađao tačno u golmana Atletica Oblaka.

Devet minuta kasnije na sceni je Atleticov "krvnik" Sergio Ramos, čovjek koji je "jorgandžijama" pokvario slavlje u finalu prije dvije godine. Nakon slobodnog udarca Kroosa Bale je glavom proslijedio loptu do Ramosa koji je iz ofsajda savladao Oblaka.

Do kraja poluvremena nije bilo mnogo uzbuđenja. Real je s lakoćom sačuvao prednost pred jalovim napadima Atletica i na odmor otišao s vodstvom 1:0.  

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Pepe je neoprezno srušio Torresa u šesnaestercu Reala, a sudija Clattenburg pokazao na bijelu tačku. Griezmann iz jedanaesterca pogađa prečku pa je tako propala najbolja šansa Atletica da izjednači rezultat.

U 53. minuti priliku je imao i Savić, ali s peterca šutira pored gola. Na sličan način – pored gola Navasa – završio je i poluvolej Saula u 59. minuti.

Deset minuta kasnije Benzema je izašao sâm pred Oblaka ali nije uspio riješiti utakmicu. U 78. minuti druga meč-lopta za Real, ali indisponirani Ronaldo i Bale ne uspijevaju pogoditi za 2:0.

Kazna za promašaje dolazi u sljedećem napadu: Juanfran ubacuje u peterac gdje je na pravom mjestu bio rezervista Yannick Ferreira-Carasco i poravnao rezultat. Do kraja regularnog dijela bilo je prilika na obje strane, ali rezultat nije promijenjen.

Kao i prije dvije godine duel madridskih timova u finalu Lige prvaka otišao je u produžetke. Prvu priliku u produžetku imao je Ronaldo u 94. minutu ali je slabo loptu zahvatio glavom. Na isteku prvog produžetka pokušao je i Griezmann volejom.

Posljednju priliku promašio je Vazquez za Real u 119. minuti. Na nesreću Atletica, u dodatnih 30 minuta povrijedili su se i morali izaći iz igre Felipe Luis i Koke koji važe za sigurne izvođače jedanesteraca, što se pokazalo odlučujućim nakon 120 minuta.

Svi igrači Reala bili su precizni s bijele tačke, dok je na suprotnoj strani Juanfran u četvrtoj seriji pogodio stativu, pa je Real 11. put u historiji postao europski prvak.

Real Madrid – Atletico Madrid 1:1 (penali 5:3)

Milano. Stadion San Siro. Gledalaca 75.000. Sudija: Mark Clattenburg (Engleska).

Strijelci: 1:0 Ramos (15); 1:1 Ferreira-Carrasco (79).

Jedanaesterci: 2:1 Vazquez; 2:2 Griezmann; 3:2 Marcelo; 3:3 Gabi; 4:3 Bale; 4:4 Saul; 5:4 Ramos; Juanfran (stativa); 6:4 Ronaldo.

Real Madrid: Navas – Carvajal (Danilo), Ramos, Pepe, Marcelo – Casemiro, Kroos (Isco), Modrić – Bale, Ronaldo, Benzema (Vazquez).

Atletico Madrid: Oblak – Juanfran, Savić, Godin, Filipe Luis (Hernandez) – Saul, Gabi, Augusto (Ferreira-Carrasco), Koke (Thomas) – Griezmann, Torres.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije