Prve pobjede Leicestera i Arsenala, novi trijumf Plavaca

Radiosarajevo.ba
Prve pobjede Leicestera i Arsenala, novi trijumf Plavaca
Šest utakmica trećeg kola engleskog Premiershipa odigrano je danas. Očekivane pobjede upisali su londonski klubovi, Chelsea i Arsenal. Prvi trijumf upisao je i aktuelni prvak Leicester.

Chelsea je na svom terenu dočekao Burnley. Domaćin je već u devetoj minuti došao do vodstva, a strijelac je bio Hazard nakon asistencije Matića. U 41. minuti Plavci dolaze do dva gola prednosti. Ovaj put asistirao je Costa, a precizan je Willian. Konačnih 3:0 postavio je Moses u 89. minuti utakmice.

Arsenal je na gostovanju kod Watforda upisao prvu pobjedu sezone. Gosti su poveli u devetoj minuti, a precizan s bijele tačke bio je Cazorla. U 40. minuti na 2:0 povisio je Sanchez, nakon asistencije Walcotta. Sve dileme oko pobjednika riješio je Özil u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Domaćin je do kraja uspio smanjiti. Pogodak je postigao Pereyra u 57. minuti susreta.

Aktuelni prvak Leicester upisao je prvi trijumf u sezoni. Lisice su slavile protiv Swansea rezultatom 2:1. Domaćin je poveo u 32. minuti susreta. Asistirao je Drinkwater, a mrežu gostiju zatresao Vardy. U 52. minuti bilo je 2:0. Pogodio je Morgan nakon asistencije Hutha. Četiri minute kasnije jedanaesterac je propustio realizovati Mahrez. Do kraja su gosti smanjili rezultat preko Fera u 80. minuti susreta.

Everton je na Goodisonu odmjerio snage sa Stoke Cityjem. Domaćin je slavio autogolom Givena u 51. minuti susreta. Crystal Palace i Bournemouth su podijlili bodove (1:1). Pogodak za goste postigao je King u 11. minuti, a rezultat je izjednačio Dann u 93.  Southampton je na domaćem terenu remizirao sa Sunderlandom (1:1). Golove su postigli Defoe s bijele tačke u 79. minuti, dok je konačnih 1:1 postavio Rodriguez šest minuta kasnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije