Almir Hurtić: Benko i Duljević su u konkurenciji za prvih 11

Radiosarajevo.ba
Almir Hurtić: Benko i Duljević su u konkurenciji za prvih 11
Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine, mostarskim Zrinjskim.

Prisutnim predstavnicima medija obratili su se šef struke Almir Hurtić i Mersudin Ahmetović.

"Stanje u ekipi je dobro, Mihojević i Kovačević su povrijeđeni od ranije. Iskoristili smo ovu sedmicu da analiziramo prethodnu utakmicu sa Željezničarom. Odigrali smo i dvije prijateljske utakmice. Zrinjski ima kontinuitet, kvalitetna je ekipa. Mi smo spremni za ovaj derbi, momci rade dobro iz utakmice u utakmicu", ističe Hurtić.

Zrinjski je prebacio lopticu favorita na vas uoči utakmice.

"Lopticu možemo prebacivati i mi i oni, ali su oni prvaci, najbolja ekipa u državi. Pritisak nije ni manji ni veći nego pred drugim utakmicama. Njihova prednost je što su dugo skupa, uigrani su. Mislim da će biti neizvjesna utakmica do kraja, te da će odlučiti sitnice. Imamo kvalitet i prednost", kaže Hurtić.

Duljević i Benko?

"Duljević i Benko su još uvijek tu i bit će u protokolu za utakmicu, baš kao što je to bilo i pred derbi", ističe Hurtić.

Prvo kolo donijelo je derbi, a u drugom susret sa aktuelnim prvakom Zrinjskim. Liga 12 se već pokazuje kao znatno teže takmičenje.

"Više nema utakmica koje imaju slabiji i jači ritam. Mi želimo što prije da se adaptiramo i da igramo u jednom kontinuitetu na visokom nivou", kaže Hurtić.

"Dosta teška i zahtjevna utakmica. Znamo o kakvoj se ekipi radi. To je ekipa koja je doživjela najmanje promjena. Dovode igrače koji su im potrebni. Za nas je najvažnije da nema povreda i idemo na pobjedu. Ja ne volim nešto da obećavam. Kakva su obećanja kada ih ne ispunite? Ja mogu obećati samo da ću dati sve od sebe", ističe Ahmetović i dodaje:

"Fokusiran sam na pobjede i golove, a da li će to da bude, vidjet ćemo. Ima li treme? Šta je fudbal ako nema treme? Naši navijači su sjajni, dali su nam podršku nakon utakmice, jer su vidjeli da smo se borili do zadnjeg trenutka. Drago mi je da imam konkurenciju u timu, jer to i mene tjera da budem još bolji", jasan je Ahmetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije