Domaćini neumoljivi: Musemić nadmudrio Jagodića, Široki daleko od Lige za prvaka

Radiosarajevo.ba
Domaćini neumoljivi: Musemić nadmudrio Jagodića, Široki daleko od Lige za prvaka
Odigrane su tri utakmice 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a domaćini su upisali isto toliko trijumfa.

Mladost je u Doboju kod Kaknja ugostila tuzlansku Slobodu i slavila rezultatom 3:1. Već u trećoj minuti izabranici Husrefa Musemića dolaze do vodstva. Pogodak je postigao Mićo Kuzmanović nakon loše reakcije odbrane Tuzlaka.

Domaći do dva gola prednosti dolae u 63. minuti susreta. Mrežu Slobode zatresao je Sinan Ramović nakon asistencije Miće Kuzmanovića. Tuzlaci su se vratili preko Zeca u 75. minuti susreta, ali više od toga nisu mogli. Konačnih 3:1 postavio je Dejan Maksimović golom s bijele tačke u 89. minuti susreta.

Radnik je u Bijeljini slavio protiv sarajevskog Olimpica rezultatom 2:0. Prvih 45 minuta završeno je bez pogodaka, a Radnik je do vodstva došao nakon osam minuta igre u nastavku. Mrežu Bandovića u 53. minuti susreta zatresao je Obradović. Konačnih 2:0 postavio je Janković nakon asistencije Ostojića u 71. minuti susreta.

Fudbaleri Metalleghea iz Jajca upisali su trijumf minimalnim rezultatom (1:0) protiv Širokog Brijega. Jedini pogodak za domaće postigao je Vidović u 28. minuti susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije