Mostarski Zrinjski odbranio titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Mostarski Zrinjski odbranio titulu prvaka Bosne i Hercegovine
Odigrane su i posljednje tri utakmice ovosezonskog izdanja Premijer lige Bosne i Hercegovine. Titulu prvaka odbranili su fudbaleri mostarskog Zrinjskog.

Zrinjski - Sloboda 3:0

Na stadionu Pod Bijelim brijegom mostarski Zrinjski dočekao je tuzlansku Slobodu. Zrinjski je zaprijetio u sedmoj minuti. Centrirao je Kukoč, ali je Mešanović zakasnio na centaršut. Plemići su do vodstva došli u 10. minuti susreta. Filipović je odlično centrirao, a mrežu Tuzlaka zatresao je Nemanja Bilbija.

Nastavio je Zrinjski da napada. U 16. minuti dobru priliku imao je Mešanović, ali je uz pomoć Škahića, opasnost otklonio Muminović. Plemići su nastavili da napadaju, kako bi što prije riješili pitanje pobjednika i osvajača titule prvaka Bosne i Hercegovine, ali je Muminović dobro branio. Gosti su zaprijetili u 28. minuti, ali je Ordagić uspio samo izboriti korner.

Zrinjski je do drugog gola došao u 42. minuti susreta. Mrežu Slobode drugi put na susretu zatresao je Nemanja Bilbija. Nakon ubačaja Todorovića napadač Plemića je još jednom zatresao mrežu Muminovića koji je izuzetno loše reagovao. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 2:0 za ekipu iz Mostara.

Zrinjski je sve dileme o osvajaču titule prvaka Bosne i Hercegovine otklonio u 59. minuti susreta. Mrežu Slobode zatresao je Jasmin Mešanović za veliko slavlje u gradu na Neretvi. Ostalo je do kraja susreta 3:0 za Zrinjski. 

Željezničar - Radnik 2:1

Željezničar je na Grbavici dočekao Radnik iz Bijeljine. Prvu priliku na susretu imali su fudbaleri Željezničara. Šutirao je Marković, ali je Lučić bio uspješniji. Gosti iz Bijeljine poveli su u 15. minuti susreta. Odlično je šutirao Peco i prevario Kjosevskog.

Odličnu priliku Željezničar je imao u 27. minuti susreta. Centrirao je Stevanović, a udarac Crnova u posljednji trenutak izblokirao je Vasić. Crnov je u prilici i dvije minute kasnije, ovaj put s vrha šesnaesterca šutira preko prečke gola Lučića.

U 40. minuti utakmice Zeba je odlično proigrao Lendrića koji izlazi sam pred Lučića, ali udarac fudbalera Plavih odlazi pored desne stative gola gostiju. Ostalo je nakon prvih 45 minuta, 1:0 za Radnik na Grbavici.

Veliku priliku Plavi su imali u 54. minuti susreta, ali je odbrana Radnika uspjela otkloniti opasnost. Željezničar je izjednačio u 56. minuti susreta. Mrežu ekipe iz Bijeljine zatresao je Ivan Lendrić. U 58. minuti u prilici je Ševko Okić, ali je njegov udarac odbranio je Kjosevski.

Radnik prijeti u 78. minuti preko Marka Obradovića, ali je još jednom siguran Kjosevski. Dvije minute kasnije u prilici je Zakarić, ali njegov udarac blokira odbrana Radnika. Beširović je u 81. minuti sam pred Kjosevskim, ali i ovaj put golman Plavih izlazi kao pobjednik. Žejezničar je do pobjede došao u posljednjoj minuti, a mrežu gostiju pogodio je Zakarić. 

Krupa na Vrbasu - Sarajevo 1:0

Krupa je na svom terenu u posljednjem kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine ugostila Fudbalski klub Sarajevo. Prvu ozbiljniju priliku u Krupi vidjeli smo u 19. minuti susreta. Šutirao je Sarić, ali preko gola domaćina. U izuzetno lošem prvom poluvremenu vidjeli smo još jednu priliku. Prvi put fudbaleri Krupe zaptrijetili su u 45. minuti, ali je udarac Milutinovića zaustavio Pavlović.

U 55. minuti susreta Krupa na Vrbasu je došla do vodstva. Šutirao je Milanović, Pavlović je odbio loptu, a mrežu Sarajeva zatresao je Dujaković. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao u Krupi na Vrbasu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije