Predsjednik Slobode: Čekamo zvanično rješenje o oduzimanju licence

N. K.
Predsjednik Slobode: Čekamo zvanično rješenje o oduzimanju licence
PrtScr / Senad Mujkanović
U bosanskohercegovačkoj sportskoj javnosti pojavila se informacija kako FK Sloboda iz Tuzle nije dobila licencu za predstojeću sezonu u Premijer ligi BiH, dok za Radiosarajevo.ba predsjednik Slobode ističe da zvanično saopćenje nije stiglo.

"Na adresu FK Sloboda nije stiglo nikakvo zvanično obavještenje iz NSBiH koje se odnosi na informaciju da nismo dobili licencu za učešće u Premijer ligi naredne sezone" rekao je za Radiosarajevo.ba predsjednik tuzlanskog kluba Senad Mujkanović.

Kako nam je rečeno, u klubu iz Rudarske 2. u Tuzli su dobili poziv u kojem je nezvanično telefonom rečeno kako njihova delegacija nije obavezna prisustvovati sutrašnjem žrijebu Premijer lige BiH u nogometu.

"Međutim to za nas nije akt. Čekamo njihovu odluku da vidimo šta piše u njoj, jer nam moraju poslati originalno rješenje da je to tako. Svakako nakon ovoga, ako nam stigne zvanična odluka, mi ćemo poduzeti sve pravne radnje za zaštitu svojih prava", dodao je Senad Mujkanović.

Podsjećamo, Prvostepena komisija za licenciranje NSBiH je u prvom roku odbila Slobodu izdati licencu, da bi na Drugostepenoj komisiji Crveno-crni dobili licencu, uz određene uvjete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije