Povučena licenca FK Sloboda za nastup u Premijer ligi naredne sezone

Fena
Povučena licenca FK Sloboda za nastup u Premijer ligi naredne sezone
Prvostepena komisija za licenciranje klubova pod okriljem Fudbalskog saveza BiH donijela je odluku na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu o povlačenju licence FK Sloboda Tuzla za učešće u Premijer ligi BiH u sezoni 2017./18..

Licenca je povučena zbog neizvršavanja dijela utvrđenih obaveza.

Prvostepena komisija za licenciranje klubova donijela je navedenu odluku razmatrajući pitanje realizacije odluke i zaključka Drugostepene komisije za licenciranje klubova, sa sjednice održane 29. maja, saopćeno je iz FS BiH.

Podsjećamo, prethodno je Drugostepena komisija za licenciranje klubova donijela odluku o davanju licence FK Sloboda, uz zaključak koje obaveze klub ima izvršiti do 9. juna, međutim, u ostavljenom roku FK Sloboda je izvršila samo manji dio obaveza po zaključku, navedeno je ranije u saopćenju iz FSBiH.

FK Sloboda ima pravo žalbe Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova u roku do osam dana od prijema odluke.

Prvostepena komisija je jednoglasno donijela odluke da se NK GOŠK Gabela i FK Borac Banja Luka izdaju licence za nastup u narednoj sezoni Premijer lige BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije