Porto pregazio Vučicu: Roma i Džeko se oprostili od Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Porto pregazio Vučicu: Roma i Džeko se oprostili od Lige prvaka
Pet revanš susreta Play Offa Lige prvaka odigrano je u utorak.

Rimska Vučica je pregažena na svom Olimpicu. Porto je slavio rezultatom 3:0.

Portugalci su poveli već u osmoj minuti susreta, a strijelac je bio Monteiro. U 39. minuti crveni karton dobio je kapiten Rome, Daniele De Rossi. Kada je Roma u 50. minuti nakon crvenog kartona Emersona ostala s deset igrača na terenu, bilo je jasno da će Porto u grupnu fazu Lige prvaka.

Edin Džeko iz igre je izašao u 59. minuti, a 14 minuta kasnije Porto je riješio i posljednje dileme. Veliku grešku napravio je Szczesny, a loptu u praznu mrežu poslao je Layun. Samo dvije minute kasnije treći gol za Portugalce postigao je Corona.

Monaco je na domaćem terenu slavio protiv Villarreala (1:0) i s ukupnih 3:1 osigurao grupnu fazu. Među 32 najbolje ekipe u Evropi plasirao se i Ludogorec. Viktorija Plzen ni večeras nije upisala trijumf (2:2). Bugari su slavili s ukupnih 4:2.

Legia je na domaćem terenu remizirala s Dundalkom (1:1), ali je prošla dalje. Poljaci su u Irskoj slavili 2:0. Celtic je u revanš susretu poražen od Hapoela rezultatom 2:0, ali je s ukupnih 5:4 izborio grupnu fazu Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije