Političari i sportaši zaigrali za humanost: I Dragan Čović na zelenom terenu

Fena
Političari i sportaši zaigrali za humanost: I Dragan Čović na zelenom terenu
Sjajnu, prijateljsku utakmicu za izgradnju Studentskog doma i pučke kuhinje Dompes odigrale su u Mostaru velike nogometne zvijezde BiH i Hrvatske, kao i brojni slavni političari i sportisti.

Gotovo četiri hiljade gledalaca uživalo je u ovom sjajnom susretu, u kojem su zaigrali proslavljeni nogometaši poput Ivice Šurjaka, Blaža Sliškovića, Nenada Pralije, Igora Muse, Mirka Hrgovića, a pored njih su nastupali i bokser Damir Beljo, te političari Dragan Čović, Nevenko Herceg i Mate Zovko.

Svi oni su nastupili za ekipu Dompesa, dok su na suprotnoj strani zaigrale Humane zvijezde Hrvatske, među kojima su bili i članovi generacije Vatrenih koji su osvojili bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, kao što su Mario Stanić, Kruno Jurčić i Goran Vlaović.

Iako je rezultat bio u drugom planu, utakmica je završila rezultatom 5:5, a svojim nastupom brojni bivši nogometaši potvrdili su i dalje veliku želju za nastupima.

Prihodi s današnje utakmice bit će usmjereni na dovršetak izgradnje i uređenja studentskog doma za studente slabijih materijalnih mogućnosti u Mostaru, a ovaj projekat pokrenuli su hercegovački franjevci.

Slavni mostarski nogometaš, bivši selektor Bosne i Hercegovine i aktualni trener bh. prvaka Zrinjskog Blaž Slišković kazao je kako se radi o jakom vrijednom projektu kojeg svi trebaju podržati.

"Na terenu je bilo jako hladno, a mi smo već momci u godinama. Ali, sve u svemu, drago mi je što se okupio veliki broj ljudi i što ova akcija protječe u ovako lijepom ozračju. Dompes trebaju podržati svi Mostarci i drago mi je da smo i mi sportaši dali svoj mali doprinos", poručio je Slišković.

Sjajnu partiju odigrao je i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je kazao kako je ovo sjajna gesta i da je počašćen učešćem na ovom događaju.

"Ovaj susret je izvrsna gesta, prije svega i veliko hvala svim prijateljima koji su nam se danas po ovom hladnom vremenu pridružili u izuzetnoj akciji. Naša želja je da osiguramo smještaj studentima koji nisu u mogućnosti taj smještaj platiti, odnosno, omogućiti im da se školuju. Uistinu, jedan prijatan ambijent je ovdje vladao danas", zaključio je Čović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije