Počele pripreme prvotimaca FK Željezničara: Očekuju se brojna pojačanja

Radiosarajevo.ba
Počele pripreme prvotimaca FK Željezničara: Očekuju se brojna pojačanja
Nogometaši Fudbalskog kluba Željezničar danas su počeli prvi trening u okviru priprema za narednu sezonu, koje će obaviti na stadionu Grbavica i na Kupresu.

Prije početka priprema javnosti se obratio sportski direktor FK Željezničara Aldin Čenan, koji je kazao kako ekipa najviše radi na saniranju posljedica odlaska pojedinih nogometaša.

"Počele su pripreme, nekoliko dana smo tu, a onda slijedi odlazak na Kupres i to je to kada je riječ o pripremama. Ono što znate, svjesni smo ko je napustio ekipu, tako da na tim pozicijama radimo. Stigli su Zajmović i Graovac, bit će još dolazaka, ali bitno je da znamo što želimo", kazao je Čenan.

On je istaknuo kako su prioritetne pozicije stopera i lijevog beka, kao i zamjena za Miroslava Stevanovića koji je napustio ekipu. Također, dodao je kako će ekipu uskoro napustiti i Ivan Lendrić, koji je pronašao angažman u inozemstvu.

"Mi smo svjesni da je Željo rasadnik talenata, a i navijači očekuju mlađe. Na Kupres s nama idu četiri mlada igrača, s kojima smo planirali potpisivanje ugovora. Stav kluba je da omladinski pogon dobije mjesto koje zaslužuje", zaključio je sportski direktor Plavih s Grbavice.

Jedan od istaknutijih pojedinaca u redovima tima s Grbavice Zajko Zeba u obraćanju pred početak priprema istaknuo je kako su pred klubom novi ciljevi, koji ih guraju ka novim pobjedama.

"Dobro nam je došlo deset dana da odmorimo više psihički jer znamo kakva je sezona bila iza nas. Pauza nije duga već smo svi u treningu, nadam se da ćemo biti spremni za prvu europsku utakmicu", dodao je Zeba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije