Počele pripreme grada za vječiti derbi: Policija poslala važno upozorenje

Radiosarajevo.ba
Počele pripreme grada za vječiti derbi: Policija poslala važno upozorenje
Manje od 24 sata ostalo je do početka jednog od historijskih vječitih derbija, u kojem će Željezničar pokušati savladati Sarajevo za veliki korak ka tituli prvaka BiH.

Zbog toga se glavni grad BiH priprema za ovu utakmicu, te je i Uprava policije Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo održala sastanak NSBiH, predstavnicima klubova Sarajevo i Željezničar, te predstavnicima zaštitarske agencije.

Sastanak je održan kako bi se dogovorili detalji ove utakmice i kako bi se precizirale obaveze nadležnih za osiguranje utakmice u svim njenim segmentima. 

"Predstavnici klubova i NSBiH upoznati su s mjerama koje Uprava policije poduzima u cilju što kvalitetnijeg osiguranja ovog značajnog sportskog događaja, ali i mjerama koje je neophodno da poduzmu zaštitarska agencija i uprave klubova u okviru svojih nadležnosti", stoji u saopćenju MUP-a KS-a.

Oni su dodali i da neće biti tolerirana nikakva ponašanja koja imaju obilježja prekršaja ili krivičnog djela, te su pozvali građane, posebno navijače oba kluba, da svojim ponašanjem daju doprinos.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije