Plavi s Grbavice predstavili budući izgled stadiona

Radiosarajevo.ba
Plavi s Grbavice predstavili budući izgled stadiona
/ Izgled novog stadiona Grbavica; Foto: fkzeljeznicar.ba
U subotu je održana je redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj je imenovan novi predsjednik Skupštine, novi članovi,, te prezentovan izvještaj o radu Upravnog i Nadzornog odbora.

Nakon usvajanja dnevnog reda članovi Skupštine su imenovali novog predsjednika Skupštine FK Željezničar, a to je Adis Hadžić.

Na Skupštini je predstavljena je i fotografija budućeg izgleda stadiona,  a predsjednik Nadzornog odbora govorio je o načinima i modelima izgradnje i uređenja Stadiona Grbavica.

Istakao je da će tribina biti gotova prema planu, kako je i rečeno prilikom najave početka izgradnje. Istočna tribina je projekat Kluba i navijača FK Željezničar.

Sve tribine su jednako važne za Klub, ali južna tribina ima harizmu i navijači koji imaju strpljenje nakon loših rezultata, zaslužuju Jug. Južna tribina će biti udaljena osam metara od gola. Tribina će biti građena na bazi održive finansijske konstrukcije.

Desetogodišnja karta će iznositi 500 KM.

"Važno je naglasiti da i zakupci poslovnih prostora podržavaju ovaj projekat, jer se budući koncept zasniva na povećanoj frekvenciji posjetilaca stadiona tokom svih dana, a ne samo tokom utakmica. 
 
Izdavanje u zakup poslovnih prostora Sjeverne tribine predstavlja bitan izvor godišnejg prihoda kluba koji ima obavezu da zakupcima omogući što bolje uslove za rad i uvećanje prohoda", rekao je Senad Misimović, predsjednik Nadzornog Odbora na današnjoj Skupštini FK Željezničar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije