Plava lokomotiva protutnjala Bijelim Brijegom: Željo najavio titulu

Radiosarajevo.ba
Plava lokomotiva protutnjala Bijelim Brijegom: Željo najavio titulu
Fena / Sa susreta Zrinjski - Željezničar
Zrinjski i Željezničar odigrali su derbi 17. kola Premijer lige BiH u Mostaru.

Plavi s Grbavice su deklasirali Zrinjski rezultatom 4:0.

Međutim, Mostarci su u 37. minuti prvog poluvremena imali odličnu šansu da dođu do vodstva, Stanić je napravio faul u svom šesnaestercu, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Ipak, Kjosevski je fenomenalnom intervencijom odbranio penal Mešanoviću i tako sačuvao svoju mrežu. 

I kako to biva, odmah nakon ne iskorištene šanse uslijedila je kazna. Naime, Lendrić je iskoristio lošu postavke odbrane svog bivšeg tima. Blagojević i Bekrić su odigrali dobar napad, Bekrić je ubacio u sredinu, a tamo je Križman šutirao, no njegov je udarac izblokirao Sandi Križman. Ipak, lopta se odbila do prvog strijelca Željezničara, koji je pogodio deseti put ove sezone, a bacio je svoje navijače i saigrače u eforiju.

Nogometaši Željezničara već na početku drugog poluvremena opet su se radovali.

U 47. minuti nova majstorija Bekrića, koji je uhvatio loptu na volej i zakucao u mrežu za vodstvo Plavih s Grbavice od 2:0.

U 54. minuti dosuđen je penal za Željezničar a siguran realizator bio je Križman za ubjedljivih 3:0!

Međutim, to nije sve, te su Plavi na deset minuta prije kraja poveli rezultatom 4:0, a strijelac je Stevanović koji je odlično reagovao nakon solo akcije Lendrića što se ispostavilo ka krajnji rezultat debija 17. kola Premijer lige BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije