Pjanić: Želimo krunisati savršenu sezonu osvajanjem Lige prvaka

Anadolija
Pjanić: Želimo krunisati savršenu sezonu osvajanjem Lige prvaka
Momci su tokom sezone davali 200 posto i vjerujem da u subotu (3. juna, op.a.) u Cardiffu u finalu Lige prvaka možemo pobijediti Real Madrid, rekao je Miralem Pjanić, jedan od najboljih fudbalera Juventusa u sezoni na izmaku.

"U Ligi prvaka nastupaju najbolji timovi i igrači, tako da je veliki izazov igrati. Radite svaki dan i sanjate da osvojite trofej. Ove godine imamo priliku igrati u finalu. Vidjet ćemo kako će biti. Igramo dobro i sve je moguće. Naša ekipa je stvarno jaka i moj san je da osvojimo trofej. To bi bilo nezamislivo", kazao je Pjanić u razgovoru za oficijelnu internet stranicu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Uefa.com.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine istakao je zadovoljstvo što je prošlog ljeta iz Rome došao u Juventus.

"Iako sam proveo nekoliko divnih godina u Rimu odlučio sam doći u Juventus gdje se i dalje mogu razvijati kao igrač. Preselio sam u klub koji želi stalno osvajati trofeje i uvijek pokušava postići više. Čelnici Juventusa predstavili su mi veliki projekt koji bi bio fascinantan svakom fudbaleru. Kako koji mjesec prolazi osjećam se bolje, pogotovo radi osvojenih trofeja (Juventus ove sezone osvojio nacionalni Kup i šampion je Italije, op.a.)", naglasio je Pjanić, te kako prenosi Anadolu Agency (AA), dodao:

"Imamo dva trofeja u dosadašnje toku sezone, a nadamo se da ćemo osvojiti i treći. Uvjeren sam da to možemo. Vjerujemo u sebe. Sezona je do sada bila veoma dobra. Želimo da bude savršena osvajanjem Lige prvaka".

Svako od igrača veoma se žrtvovao i radili smo vrlo naporno, pričao je Pjanić uoči subotnjeg finala najeminentnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

"Kada dođete do finala, to je uvijek velika bitka protiv snažnog protivnika. Real ima sjajnu sezonu i favorit je. Osvojili su Ligu prvaka prošle godine. Bit će teška utakmica na cijelom terenu, odnosno na svakoj poziciji. Moramo biti mirni. Imamo kvalitet, kao i oni. Odlučit će mali detalji. Trebamo se koncentrisati na svoju igru. Oni imaju slabosti, baš kao i mi, i bilo koji tim. Pokušat ćemo iskoristiti njihove slabosti i pokazati da smo dovoljno dobri da osvojimo trofej", poručio je Pjanić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije