Pjanić: Učinit ću navijače Stare dame sretnim

Radiosarajevo.ba
Pjanić: Učinit ću navijače Stare dame sretnim
Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić izjavio je nakon jučerašnjeg potpisa za Juventus da je oduševljen novom sredinom.

Jučer je i zvanično kompletiran prelazak Pjanića iz Rome u Juvnetus, nakon što je bh. igrač uspješno prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor.

“Uvijek je teško ovdje igrati protiv velikih protivnika, ovo je sjajan stadion i drugačija je atmosfera u odnosu na ostale. Oduševljen sam što ću od sada nositi Juventusov dres”, rekao je Pjanić za zvanični Juventusov Youtube kanal.

On je dodao da se nada da će postići mnogo golova u novom klubu i da će navijače “Stare dame” učiniti sretnim.

Također, zanimljive komentare o prelasku Miralema Pjanića u redove Juventusa dali su njegovi dojučerašnji saigrači Daniele De Rossi i Radja Nainggolan.

"Otkako je stigao u Rim, Pjanić je bio uzoran partner i nevjerovatan profesionalac. On je trenirao čak i onda kada je bio bolestan, davao je sve za ovaj klub i uvijek je bio primjer. Žao mi je što je otišao u Juventus i što je ojačao našeg konkurenta, ali uvijek ću ga voljeti i poštovati", rekao je De Rossi.

Dok je Radja Nainggolan, koji je veoma dobar prijatelj sa Pjanićem i van terena, rekao"Žao mi je što je Pjanić otišao. Više bih volio da i naredne sezone igramo zajedno, ali takav je fudbal. To je njegov izbor i svi to trebaju poštovati. Kako god, Pjanić je moj brat i želim mu sreću".

Podsjećamo, Pjanić je jučer potpisao ugovor s Juventusom, a torinski klub će Romi isplatiti 32 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije