Pjanić protiv Porta, Leicester traži povoljan rezultat u Sevilli

Fena
 Pjanić protiv Porta, Leicester traži povoljan rezultat u Sevilli
Dvije utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka na rasporedu su večeras. Porto dočekuje Juventus, dok je Sevilla domaćin Leicester Cityju.

Slavni portugalski tim, koji je trenutno drugoplasirana ekipa u domaćoj ligi i ima bod manje od lidera Benfice, na užarenom stadionu Dragao dočekuje prvaka Italije i vodeću ekipu prvenstva Juventus, koji se prema ovosezonskim pojačanjima odlučio vratiti na vrh Europe.

Trener Stare dame Massimilliano Allegri najavio je jučer da će bh. nogometaš Miralem Pjanić sigurno početi meč protiv Portugalaca, uz Paula Dybalu, Gonzala Higuaina, Juana Cuadrada i Marija Mandžukića.

Pjanić je bio po upitnikom zbog upaljenog lijevog zgloba, kako su prije nekoliko dana pisali mediji na Apeninima, ali je šef struke "stare dame" otklonio sve sumnje.

Međutim, u torinskom timu ove sezone očigledno postoje problemi u svlačionici. Nakon što su švicarski reprezentativac Stephan Lichtsteiner i Argentinac Paulo Dybala u redovima Crno-bijelih imali razmirice s Allegrijem, sada se pojavio novi problem, a to je ponajbolji defanzivac Leonardo Bonucci.

Sjajni branič, koji je želja Chelseajevog trenara Antonia Contea, bivšeg trenera Juventusa i menadžera Manchester Cityja Pepa Guardiole, koji je za Bonuccija rekao da mu je jedan od najomiljenijih igrača, kažnjen je i gledat će susret s tribina, nakon svađe s trenerom na utakmici Serije A protiv Palerma.

S druge strane, Porto ima sjajan niz u prvenstvu, u posljednjih pet utakmica imaju isto toliko pobjeda. Trener kluba Nuno Espirito izjavio je da njegova ekipa ima jasne ideje protiv italijanskog giganta, istaknuvši da će momčad učiniti sve da prouzrokuje probleme Juventusu.

U drugoj utakmici večeri se sastaju aktuelni prvak Evropske lige Sevilla i Leicester City. Španci su trenutno u boljoj formi, sudeći prema rezultatima u domaćoj ligi, jer se nalaze na trećem mjestu, dok je tim Claudija Ranijeria, nakon prošlosezonske senzacije kada je osvojio titulu prvaka Premier lige, sada kotiran na 17. mjestu, uz pet izgubljenih mečeva u nizu.

Sinoć su također odigrane dvije utakmice, a Manchester City je u spektakularnom meču savladao Monaco s 5:3, dok je Atletico Madrid u gostima bio bolji od Bayer Leverkusena sa 4:2.

Utakmice između Porta i Juventusa te Seville i Leicestera igraju se od 20.45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije