Erupcija oduševljenja u Torinu: Pjanićev Juventus srušio Milan u 96. minuti

Radiosarajevo.ba
Erupcija oduševljenja u Torinu: Pjanićev Juventus srušio Milan u 96. minuti
/ Foto: Juventus
Prva utakmica 28. kola Serie A donijela je pravu poslasticu za sve ljubitelje nogometa, a u okviru nje svoje snage su odmjerili velikani italijanskog nogometa Juventus i Milan, u derbiju kola.

Na Juventus Stadionu u Torinu veliki rivali, čiji dueli već godinama ne donose previše uzbuđenja zbog brojnih problema ovih klubova, posebno finansijskih, ponudili su svojim navijačima mnoštvo dobrih poteza, u kojima su mogli uživati.

Naravno i u ovom duelu Massimiliano Allegri je odlučio da u startnu postavu stavi bh. reprezentativca Miralema Pjanića, koji pruža veoma dobre partije tokom cijele sezone.

Za domaće utakmica je krenula sjajno, pa iako je Milan nekoliko puta prijetio, Juventus je vrlo brzo okrenuo igru u svoju korist, zaprijetivši nekoliko puta Donnarummi. Sve to, pola sata nakon početka utakmice, rezultiralo je prvi pogotkom na utakmici, kada je Benatia savladao odličnog mladog golmana gostiju.

No, slavlje domaćih nije potrajalo dugo, jer se i Milan probudio, te sjajnim pritiskom na sredini terena napravio prevagu u igri, što će ih u 43. minuti dovesti do izjednačenja. Precizan je bio Bacca, nakon odlične asistencije Deulofeua, koji je utišao stadion u Torinu.

Drugo poluvrijeme donijelo je nevjerovatno mnogo prilika na obje strane, posebno pred golom Milana, no nijedna ekipa nije uspijevala da stigne do pogotka. Pjanić je nekoliko puta prijetio golu Donnarumme, ali svaki put golman je bio uspješniji i branio je ponekada i sjajne udarce bh. reprezentativca.

Ovakva situacija potrajala je sve do samog kraja utakmice, kada je tokom dramatične završnice u 96. minutu dosuđen penal za Juventus, na opću radost domaćih navijača.

Loptu je na bijelu tačku postavio Dybala, koji je mirno i precizno realizirao ovu priliku za erupciju oduševljenja na Juventus Stadiumu i veliku pobjedu Juventusa u derbiju kola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije