Pjanić: Dobio sam nezgodan udarac, ali se nadam da ću biti spreman za vikend

Anadolija
Pjanić: Dobio sam nezgodan udarac, ali se nadam da ću biti spreman za vikend
EPA / Miralem Pjanić
Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine sinoć je za svoj Juventus odigrao sjajnih 45 minuta u Ligi evropskih šampiona, postigao gol i asistirao za 2:0, te tako praktično riješio pobjednika u ogledu sa zagrebačkim Dinamom.

No, dobio je nezgodan udarac ispod butnog mišića, pa je na poluvremenu ostao u svlačionici.

Naravno, to je veoma zabrinulo Mehmeda Baždarevića, selektora bh. fudbalera, jer 7. oktobra u Briselu igraju veoma važnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji protiv Belgije. Ipak, prema Pjanićevim riječima, vjerovatno se ne radi o ozbiljnijoj povredi.

“Dobio sam udarac odmah ispod butnog mišića, ali nadam se da će sve biti uredu i da ću biti spreman za vikend i utakmicu protiv Empolija“, kazao je Pjanić.

O samom susretu Lige šampiona s Dinamom i uvjerljivoj pobjedi rezultatom 4:0 Pjanić kaže da su odigrali dobro i ostvarili cilj, a to je bilo osvajanje tri boda.

“Shvatili smo poruku. Znali smo šta hoćemo, pobjedu i sada imamo tri boda koja smo čekali. Ako pogledamo našu igru protiv Palerma jasno je da trebamo dosta toga poboljšati, posebno pokrivanje prostora. Protiv Dinama smo imali nekoliko dobrih šansi i mislim da smo napravili ono što je trener tražio“, zaključio je bh. reprezentativac.

Osim Pjanića golove za Juventus postigli su Gonzalo Higuain, Paulo Dybala i Dani Alves. Nakon dva kola u grupi “H“ Lige šampiona tim iz Torina je prvi na tabeli s četiri boda. Slijedi ga Sevilla s istim brojem bodova, a potom Olympique Lyon sa tri i Dinamo bez bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije