Petrović: Ivana Lendrića će zamijeniti Stevo Nikolić

Radiosarajevo.ba
Petrović: Ivana Lendrića će zamijeniti Stevo Nikolić
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u drugom pretkolu Evropske lige dočekati švedskog predstavnika AIK iz Štokholma.

Danas je u prostorijama kluba s Grbavice održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Slavko Petrović i Goran Zakarić. 

"Ekipa AIK-a je ekipa za poštovanje. Osvojili su 11 puta trofej prvaka Švedske. Respekt imamo straha nemamo. Biće drugačija utakmica nego protiv Zete. Znamo kakav je pritisak bio poslije sezone koja je završila tako kako je završila. Možemo protiv kluba koji je favorit, pokazati da možemo da se nosimo sa takvim ekipama i nadam se da će moja ekipa pružiti partiju koja će plijeniti", rekao je Petrović i dodao:

"Imamo dva igrača koji su prijavljeni, to su Beganović i Ramović. Imamo i Projića, koji je na listi čekanja, čekamo svaki minut da se potvrdi da i on ima pravo igranja", istakao je Petrović.

Lendrića će zamijeniti Nikolić

"Neće biti nekih velikih promjena. Lendrića će zamijeniti Nikolić. Vidjelo se u Podgorici kad je ušao da je bio miran na lopti. Protiv AIK-a nam može biti od ogromne koristi", poručio je Petrović.

Sinan Ramović je igrač koji može pomoći Željezničaru.

"Ramovića pratimo njegove igre par godina. I ja kao trener i klub. Doveli smo ga sa ciljem, kvalitetan igrač koji nam može pomoći. Dugo je bio povrijeđen, tako da sigurno je to ostavilo traga na njega. Odradio je dva treninga, u prvi je ušao sa rezervom, prošao je to, trenirao je jučer normalno tako da se od njega može očekivati da nam pomogne. Radi se o jednom jako kvalitetnom igraču", istakao je trener Plavih i otkrio u kakvom je stanju Josip Projič.

"Druga situacija, kao što sam naglasio. Ramović nije igrao posljednje dvije-tri utakmice, tek je sad počeo da trenira. Sa Projićem je druga situacija jer je u trenažnom procesu, odradio je sve pripreme, tako da je sa njim sasvim drugi slučaj", dodao je Petrović.

Željezničar je spreman za start BH Telecom Premijer lige BiH.

"Ja bih lično želio da prođemo u treće pretkolo. Naša želja je da startujemo u prvenstvo dobro, ali ipak ovakve utakmice koštaju puno energije. Ekipa je dobro prebrodila ovaj prvi dio do sada, tako da ćemo biti spremni u prvenstvu. Ekipa djeluje puno svježije nego što je bila tako da očekujem dobar start", završio je Petrović.

Nakon Petrovića medijima se obratio i Goran Zakarić

"Očekuje nas jedna sasvim druga utakmica nego što je bila sa Zetom. Pokazali smo u dvije utakmice sa Zetom da smo bolji i kvalitetniji. Prošli smo u drugo pretkolo i zadovoljni smo s tim", rekao je Zakarić i dodao:

"Imamo poštovanje prema AIK-u, ulazimo u tu utakmicu sa maksimalnom ozbiljnošću i da igramo fudbal koji mi znamo. Moramo se pokazati u najboljem svjetlu i publici na terenu i onima koji će nas posmatrati putem malih tv ekrana. Daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat na svom terenu i u Štokholmu i Bože moj zašto se ne bi nadali prolazu u treće pretkolo. Ako ne, neće biti razočarenje, uskoro počinje prvenstvo, sve ima svoje prednosti i mane. Daćemo sve od sebe i nadam se da će biti zanimljiva utakmica", zaključio je Zakarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije