Petrović: Dugo smo čekali Evropu na Grbavici, Lendrić je pred odlaskom

Radiosarajevo.ba
Petrović: Dugo smo čekali Evropu na Grbavici, Lendrić je pred odlaskom
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u prvom pretkolu Evropske lige odmjeriti snage s Fudbalskim klubom Zeta.

Danas je na stadionu Grbavica održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili predstavnici oba kluba.

Trener FK Željezničar Slavko Petrović je na današnjoj pres konferenciji istakao da se nada da će Plavi slaviti u sutrašnjoj utakmici protiv Zete i tako napraviti prvi korak ka plasmanu u drugo pretkolo.

"Dugo smo čekali da se na našem stadionu odigra evropska utakmica. Imamo jednog protivnika koga poštujemo i mislim da ćemo u ove dvije utakmice biti bolji i proći u drugo pretkolo", rekao je Petrović koji je potom dodao:

"Izgubili smo jednog od najboljih igrača u vidu Stevanovića, na tu poziciju se nametnuo Zec. Doveli smo Graovca, imamo jednu dobru ekipu koja ima realne šanse da prođe u drugo pretkolo".

O Uglješi Radinoviću?

"On je jedan fudbaler koji ima sve predispozicije da postane kvalitetan igrač. Upao je u malu krizu, nije imao dovoljno minuta, međutim poslije našeg razgovora kojeg smo obavili, on je uvidio svoje greške tako da ima drugačiji pristup treninzima. Ovo što je do sada pokazao je odlično, nametnuo se i radi puno bolje nego ranije. Uglješa onog momenta kad uđe maksimalno profesionalno u utakmicu može biti pojačanje za sve ekipe u PL BiH, tako da tu sa Blagojevićem i Markovićem imamo tri kvalitetna igrača koji mogu dati pečat ovoj sezoni", istakao je Petrović.

Da li su prozivke Samira Bekrića i Ivana Lendrića narušile autoritet Slavke Petrovića?

"Ne može se vjerovati u sve ono što portali napišu. Lendrić ima ugovor, ali je pred odlaskom. Što se tiče Bekrića, pokazao je na terenu i van njega tako da uopšte ne bih ulazio na to. To nije bitno sada, sada je najbitniji prolazak u drugo pretkolo".

Potom se medijima obratio i Zajko Zeba, kapiten Željezničara.

"Prije 13 godina je bila posljednja evropska utakmica, ali opet nije to kao sada. Sad je gotovo nov stadion, biće emotivna utakmica, očekujem pune tribine, pun stadion, veliku podršku, a mi ćemo dati svoj maksimum, to budite sigurni i probati doći do pobjede", poručio je Zeba koji je potom dodao:

"Teško mi se osvrnuti na završetak prošle sezone gdje smo imali sve u svojim rukama. Fudbal je takav, nismo osvojili. Atmosfera u ekipi je dobra, jedva čekamo da počne utakmica i da probamo koliko-toliko da krenemo u nove pobjede i da ovo što je bilo ostavimo iza nas. Znamo da ako pobijedimo da će se sve okrenuti u našu korist i da nas rezultati mogu nositi dalje".


Duško Vlaisavljević je pred utakmicu sa Željezničarom istakao da je jedina mana njegove ekipe neiskustvo.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo u Sarajevu. Došli smo da odigramo dobru utakmicu i nadam se da ćemo to i uraditi", rekao je Vlaisavljević i dodao:

"Nismo se radovali što smo izvukli Željezničar već što ne moramo na Kipar kojeg smo mogli izvući u našoj grupi".

"Jedina mana naše ekipe je neiskustvo. Mi smo najbolja ekipa u Crnoj Gori, tako da Želji dolazi najbolja ekipa u Crnoj Gori. Jesmo najmlađi, ali nadam se da će ovo biti dodatan motiv i da će puno više pružiti nego pred praznim tribinama", istakao je Vlaisavljević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije