Petrović: Sarajevo je ove sezone igralo najkonstantnije, ali svi su imali krize

Radiosarajevo.ba
Petrović: Sarajevo je ove sezone igralo najkonstantnije, ali svi su imali krize
Fudbalski klub Željezničar u nedjelju će na stadionu Grbavica u posljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Fudbalskim klubom Radnik.

Danas je u prostorijama kluba iz Zvorničke 27 održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Slavko Petrović i kapiten Zajko Zeba

"Poslije svih ovih dešavanja u posljednjih 20 dana teško je naći prave riječi, ali mi smo profesionalci. Ostala nam je jedna utakmica do kraja i mi tu teoretsku šansu moramo iskoristiti i očekivati šta će se dogoditi s našim konkurentom. O sastavu ne možemo ništa reći, tako da će se to sutra uvečer određivati", istaknuo je Petrović i dodao:

"Ja mislim da je primarni cilj koji je stavljen pred mene - ispunjen. Jesmo se našli u situaciji da možemo osvojiti titulu, nismo je osvojili i tu smo gubitnici, ali okarakterisati situaciju kao gubitničku - nije u redu", rekao je Petrović.

Trener Petrović je istaknuo da se ova sezona ne može ocijeniti kao gubitnička.

"Imali smo u srijedu jedan sastanak i sigurno je naći riječi za te dvije utakmice, jako teško. U 29. kolu je čitava država bila ubijeđena da smo šampioni, u 30. kolu smo gubitnici, a u 31. smo najgora ekipa u državi. Zakazali smo u najbitnijoj utakmici u sezoni, nismo iskoristili momenat. Neke detalje znamo, neke nećemo nikada saznati i začuđujuće je da smo u jednoj takvoj utakmici zakazali. Kad smo došli na čelo utakmice, to nas je uzdrmalo, nema nikakvog objašnjenja za posljednje dvije utakmice", istaknuo je Petrović.

"Svaki protivnik koristi šansu da uzdrma konkurenta. Te priče za mene ne piju vodu. Kad se sjetim prvog dijela sezone gdje smo se mi žalili, to je jedna sezona i to je sve normalno u fudbalu i mislim da to sve nije doprinijelo našem krahu", rekao je Petrović.

"Mi smo počeli play off jako dobro, završili smo ga jako loše. Mislim da najveća kriza je bila kod sve tri ekipe. Može se reći da ako jedan Zrinjski od plus 11 dođe do minus četiri. Sarajevo je najkonstantnije igralo, ali svi su padali u krizu. Samo je bitno koliko si dugo u krizu. Naše krize nisu dugo trajale, ali su bile u ključnom momentu", završio je trener Želje.

Nakon Petrovića medijima se obratio i kapiten ekipe s Grbavice.

"Kao što je šef rekao probaćemo se nekako motivirati za ovu utakmicu jer znamo šta smo prokockali. Mada dok postoji jedan posto šanse ja vjerujem u čudo. Prvo mi moramo shvatiti ozbiljno  utakmicu i pobijediti Radnik", rekao je Zeba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije