Petrović: Zasluženo smo pobijedili

Fena
Petrović: Zasluženo smo pobijedili
Radiosarajevo.ba / Nermin Bašić
Trener Željezničara Slavko Petrović izrazio je zadovoljstvo nakon večerašnje pobjede njegovog tima protiv Metalleghea s 2:1 na Grbavici. 

On je na pres-konferenciji poslije utakmice kazao da je pobjeda zaslužena, iako ima nekoliko zamjerki na svoje igrače.

"Obično se kaže da se pobjedi ne gleda u zube, krivo mi je da jedna lijepa predstava u prvom poluvremenu nije nastavljena do kraja utakmice. Igrali smo fenomenalno, imali smo tri dobre šanse u prvom poluvremenu koje nismo iskoristili. U drugom smo također isto dobro igrali, ali nam realizacija nije bila dobra", kazao je Petrović.

Dodao je da je ekipa na kraju utakmice imala problema s umorom jer su utakmicu igrali nogometaši koji su nastupali u kupu u srijedu.

"Falilo mi je pečat igri koja je bila fenomenalna. Nadam se da smo dobili još malo samopouzdanja. Slijede nam teške utakmice protiv Radnika i Sarajeva. Pobjeda je zaslužena i iz utakmice u utakmicu ekipa napreduje, a ova pobjeda nam puno znači", rekao je šef stručnog štaba Željezničara.

Trener gostiju Nermin Bašić kazao je da je utakmica bila veoma teška.

"Igrali smo protiv velikog kluba, mislim da je prvo poluvrijeme odlučilo utakmicu, nismo mogli čuvati Stevanovića, kvalitetne lopte prema njemu su presudile, Željezničar je zasluženo pobijedilo. Mi smo u igru došli tek posljednjih 20 minuta. Da smo izjednačili mislim da bi bilo zasluženo. Željeli smo se nadigravati, i bilo je lijepo biti dio atmosfere večeras", zaključio je Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije