Slavko Petrović očekuje još dva pojačanja

Anadolija
Slavko Petrović očekuje još dva pojačanja
Uprkos izuzetno niskoj temperaturi koja je jutros zabilježena u Sarajevu, fudbaleri Željezničara su treningom na pomoćnom stadionu “Grbavica“ počeli pripreme za drugi dio sezone koji počinje krajem februara.

Slavko Petrović, trener “plavih“ je igrače pokušao zagrijati laganim razgibavanje, a zatim trčanjem.

Prema ranije utvrđenom planu priprema “Željo“ će u Sarajevu trenirati do 22. januara, a potom će preseliti u Međugorje. Na prvom treningu Petroviću su se odazvala 24 igrača, od kojih će neki do polaska za Hercegovinu otići na posudbu, a u međuvremenu bi se trebali ekipi, uz Zajka Zebu i Gorana Zakarića, priključiti još dva pojačanja na pozicijama lijevog beka i stopera.

“Nismo još završili prelazni rok, za sada smo doveli jako kvalitetne igrače, posebno u zimskom prelaznom roku kada je malo igrača u opticaju. Sa Zebom i Zakarićem zaista smo pojačali tih prvih 11 maksimalno. Možemo optimistički ući u drugi deo prvenstva. Ostaju još dve pozicije na kojima tražimo pojačanja i nadam se da ćemo to ubrzo završiti“, kazao je Petrović.

Rekao je da su "ove temperature trenutno podnošljive što će iskoristiti za suhe treninge i puno trčanja".

"Nadam se da će nas vreme poslužiti da atletski deo ovde završimo bez povreda“, rekao je Petrović.

Petrović je ponovio da je cilj Željezničara plasman u Evropu, kroz prvenstvo ili Kup to mu je sasvim svejedno.

“To sam rekao u trenutku kada se klub nalazio tri boda od ispadanja. Sada smo tabelarno na poziciji koja vodi u Evropu. Vrebaćemo šansu, ali ćemo sačekati prelazni rok da vidimo šta smo uradili i mi i naši rivali. Sigurno je da te tri ekipe, Zrinjski, Sarajevo i mi će se boriti za sami vrh tabele“, istakao je Petrović.

Jedno od dva pojačanja Željezničara za drugi dio sezone je Zeba, igrač koji se praktično iz Slobode vratio u svoj klub, čiji je dres nosio u dva navrata.

“Zaželjeli smo se jedni drugih, atmosfera je odlična. Jeste da je ovo najteži dio za nas igrače, posebno kada su ovako loši vremenski uslovi. Međutim, tu ništa ne možemo promijeniti. Uvodni je dio priprema i najbitnije je da smo zdravi. Pred nama su duge pripreme od mjesec i po dana i važno je da to dobro iskoristimo. Mislim da možemo daleko otići. Evropa je naš prvi cilj, ali normalno je da 'Željo' uvijek želi nešto osvojiti, tako da ćemo probati napraviti što bolje rezultate“, kazao je Zeba.

Samir Bekrić, iskusni vezni fudbaler Željezničara također se nada da će on i saigrači uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve kluba.

“Vremenski uslovi nam ne dozvoljavaju da se pripremamo kako bi željeli, ali šta da se radi. Nadam se da ćemo dati mnogo više nego do sada i da ćemo se dobro spremiti za sve izazove. Najvažnije je da ekipa bude kompletna i da ne bude povrijeđenih. Ako budemo pravi ne sumnjam u nas“, bio je kratak Bekrić.

Planirano je da fudbaleri i stručno vodstvo kluba 31. januara otputuju za Antalyju, gdje će obaviti najvažniji dio priprema.

Željezničar nastavak Premier lige BiH dočekuje na trećem mjestu sa 32 boda, šest manje od lidera Zrinjskog i dva od drugoplasiranog Sarajeva. U 19. kolu 25. ili 26. februara “Željo“ će putovati u goste Krupi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije