Petrović: Kada smo došli do izvora, bilo bi tužno ne napiti se vode

Radiosarajevo.ba
Petrović: Kada smo došli do izvora, bilo bi tužno ne napiti se vode
PrtScr / Slavko Petrović
Fudbaleri Željezničara i Sarajeva u subotu igraju vječiti derbi u okviru devetog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine.

Tim s Grbavice je vodeći sa 60 poena, ima dva više od aktuelnog prvaka Zrinjskog te četiri od Sarajeva. Ekipi s Grbavice za titulu su potrebna četiri boda iz naredna dva meča da teoretski osigura naslov prvaka.

Uoči utakmice sa Sarajevom, strateg Željezničara Slavko Petrović u razgovoru za Fenu kazao je da je ekipa potpuno fokusirana na susret protiv 'bordo' tima i da će sve učiniti da dođe do pozitivnog rezultata.

Dodaje da se utakmica protiv gradskog rivala ne smije izgubiti, ali ne bježi od toga da će njegov tim tražiti puni plijen da bi gotovo sigurno osigurao trofej.

Petrović je Željezničar preuzeo u augustu prošle godine kada je zamijenio Miloša Kostića usljed loših rezultata.

"Da nam je neko krajem augusta govorio da ćemo sada biti prvi na tabeli i bježati aktuelnom prvaku Zrinjskom dva boda sigurno bismo to prihvatili. Imali smo šansu da to riješimo ranije, ali ostalo je da u dva zadnja kola uzmemo četiri boda i titulu", jasan je Petrović.

Prisjetio se kada je došao na Grbavicu i kako je ekipu uspio vratiti na pravi kolosijek.

"Došao  sam u jako teškoj situaciji poslije šest kola, gdje je klub tri puta izgubio, jednom neriješeno igrao i bilo se teško vratiti. Međutim, uspjelo nam je a sada, ako si već došao do izvora bilo bi tužno ne napiti se vode, jer koliko god ova liga da je dobra ili loša mi smo ipak napravili fenomenalnu seriju, 16 utakmica bez poraza. Mojim igračima skidam kapu, ali moraju sada pokazati pravi karaker", kazao je Petrović.

Objašnjava da su ekipi potrebna pojačanja u svim linijama da bi napravili dodatni iskorak.

"Znamo gdje treba da pojačamo ekipu, normalno uz šampionsku titulu moramo da napravimo iskorak i sportski i fudbalski tako da nam trebaju prava pojačanja da bismo u narednih nekoliko godina imali dominaciju u bh. fudbalu", dodao je.

Mišljenja je da Željezničar može do titule, objasnivši da ako je njegov tim mogao 'juriti' 11 bodova i prestići Zrinjskog zašto ne bi mogli posljednja dva kola uzeti četiri boda.

Željezničar će u narednoj sezoni evropske utakmice igrati na svom stadionu. Izgrađena je istočna tribina, Grbavica je dobila licencu za UEFA takmičenja, pa će Željezničar evropske susrete prvi put nakon 13 godina zaigrati u "Dolini ćupova".

"Tribina nam puno znači i za klub i igrače, ali sada imamo stadion koji odgovara evropskim standardima gdje mi možemo igrati evropske utakmice kući tako da je to veliki korak za klub. Poslije dugo godina stagnacije kada se malo radilo, ova uprava je puno napravila", zaključio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije