Petrović: Jedno od najtežih gostovanja, na podlozi koja nama nije prirodna

Radiosarajevo.ba
Petrović: Jedno od najtežih gostovanja, na podlozi koja nama nije prirodna
Fudbalski klub Željezničar u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovat će kod Krupe na Vrbasu. Plavi u nastavak prvenstva ulaze izuzetno motivisani i sa dosta novih imena u igračkom kadru.

Slavko Petrović, šef stručnog štaba ekipe iz Zvorničke 27 izuzetno je zadovoljan odrađenim na pripremama.

"Uradili smo svoju zadaću u ovim pripremama, igrači su spremni i ja uopće nemam glavobolju jer ako igrači ispoštuju sve ono što smo dogovorili, ne sumnjam da ćemo se vratiti sa tri boda. Tri boda su u opticaju i oni znaju da ih moramo osvojiti kako bismo što mirniji ušli u nastavak prvenstva", samovujeren je trener Željezničara.

Na ruku Plavima ide i zdravstveni bilten, jer su svi fudbaleri osim Ivana Crnova zdravi i u punom su trenažnom procesu.

"Jedino Ivan Crnov nije u trenažnom procesu. On će tek iduće sedmice početi lagano da trčkara. Ostali su svi igrači u punom trenažnom procesu i imam glavobolju jedino oko toga koga izabrati u prvi sastav", istakao je Petrović.

Plavi prvu utakmicu u drugom dijelu prvenstva igraju na umjetnom terenu.

"Svi su kao zapeta puška i jedva čekaju da krene prvenstvo. Imamo odmah gostovanje koje se može računati kao jedno od najtežih na podlozi koja nama nije prirodna", istakao je Petrović.

Petrović je izuzetno zadovoljan prelaznim rokom.

"Već sam više puta napomenuo da smo odradili fenomenalan prelazni rok za zimski prelazni rok pošto inače nema previše kvalitetnih igrača na zimu. Mislim da smo se pojačali na tim vakantnim pozicijama koje su nam zadavale glavobolje jer su nas još i napustili neki igrači na tim pozicijama. Možemo biti jako zadovoljni", rekao je Petrović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije