Petrović: Bilo bi nam draže da smo dobili 1:0, ali i ovaj rezultat nam daje nadu

Radiosarajevo.ba
Petrović: Bilo bi nam draže da smo dobili 1:0, ali i ovaj rezultat nam daje nadu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Slavko Petrović
Fudbalski klub Željezničar dočekao je večeras na stadionu Grbavica u drugom pretkolu Evropske lige švedskog predstavnika AIK iz Štokholma. Utakmica je završena rezultatom 0:0.

Nakon utkamice, održana je i press konferencija na kojoj su se obratili treneri oba tima.

"Bila je dobra, izjednačena utakmica. Nije bilo mnogo prilika, bio sam ljut zbog poništenog ofsajda i prvobitno sam mislio, užasne odluke sudija, poslije sam utvrdio da je sudija ispravno postupio i dosudio ofsajd. Bilo kako bilo, dobra je bila utakmica i očekujemo revanš susret", rekao je trener gostiju Rikardo Norling i potom dodao: "Tek je poluvrijeme. Moramo uraditi drugačije stvari u Švedskoj, igramo pred našim navijačima, večeras je bila odlična atmosfera, vidjećemo da igramo kvalitetan i napadački fudbal."

Cilj AIK-a je bio da Željezničar ne postigne pogodak.

"Željeli smo ih zaustaviti u postizanju gola. Nismo Želji dali mnogo prilika i zadovoljan sam kako smo odradili posao u odbrani. Cilj je bio da Željo ne postigne pogodak što smo i učinili. Kada smo imali loptu u nogama, imali smo neke ideje i prilike za postizanje pogotka, nismo to iskoristili, tako da je ostalo 0:0.", rekao je trener gostiju.

Nakon trenera AIK-a, novinarima se obratio Slavko Petrović.

"Zanimljiva utakmica, puna tempa. Bilo bi nam draže da smo dobili 1:0. Rezultat od 0:0 nam daje nadu za plasman u treće pretkolo. Protivnik koji je i fizički dominantniji od nas sa par visokih igrača, trebalo je to sve zaustaviti. Strepili smo od tih prekida, sreća nije ih puno bilo. Bogičević je dobio dosta vazdušnih duela, bili smo za nijansu bolja ekipa, sada ako bih napravio paralelu između posljednje utakmice sa Zetom i ove, vidi se korak naprijed. Ovaj rezultat će nam dati nadu da sa jednom kvalitetnom ekipom izađemo na kraj. Možda će nam biti lakše u Švedskoj, mislim ko je bio danas tu, ne može biti razočaran jer je ekipa dala sve od sebe. Onih kardinalnih grešaka nije bilo, skoncentrisani smo bili od prve do posljednje minute", rekao je Petrović i dodao:

Slavko Petrović neće gomilati igrače u ekipi Željezničara

"Nećemo gomilati igrače, imamo u cilju dovesti još pojačanja ako su to kvalitetni igrači. Dovesti nekoga kao igrača kojeg već imamo je gubljenje para. Ako se ukaže igrač koji bi mogao napraviti prevagu, dovest ćemo ga. Moram Nikolića uvesti u zaštitu jer je odigrao utakmicu od početka poslije dugo vremena. Kad smo vidjeli da je pao, ubacili smo Beganovića. AIK je kvalitetna ekipa i mislim da smo pružili dobar otpor", istakao je trener Plavih.

"Koliko ti protivnik dozvoli, toliko se raširiš. Sistem koji igra naš protivnik je isto kao što igra Široki Brijeg protiv kojeg nismo postigli nijedan pogodak, a izgubili smo tri utakmice. Sada smo dobro odgovorili na taj sistem i tu je pomak. Ako ova ekipa bude primorana, kao što će biti primorana u Švedskoj da pravi pritisak, mislim da ćemo imati realnije šanse nego ovdje."

Petrović nije želio komentarisati suđenje.

"Komentarisati suđenje poslije svega što se dogodilo je apsurdno. Ja sam vidio ruku, ali to se može procijeniti da li ide ruka prema lopti, ima 300 varijanti koje se mogu izvući. Sudiji sam čestitao i ne bih želio da komentarišem to."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije