Sjajna igra Dijamanta: Roma savladala Pescaru sa četiri gola

Radiosarajevo.ba
Sjajna igra Dijamanta: Roma savladala Pescaru sa četiri gola
Na stadionu Adriatico - Giovanni Cornacchia u 33. kolu italijanske Serije A Pescara je dočekala Romu.

Još u trećoj minuti Mohamed Salah zabio je pogodak za vodstvo Rome, ali je sudija pokazao da se on nalazi u ofsajd poziciji i gol je poništen.

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko imao je nekoliko sjajnih prilika, najprije u 14. minuti kada je skočio kako bi ispratio centaršut i udario loptu glavom koja prolazi direktno iznad prečke.

Džeko je ponovo zaprijetio golu Pescare u 18. minuti kada je pokupio odbijenu loptu, a zatim je uputio nisko prema sredini gola - no ovu veliku priliku sjajno brani Vincenzo Fiorillo.

Pred sami kraj poluvremena rimska Vučica je povela najprije u 44. minuti golom K. Strootmana kojem je za pogodak asistirao S. El Sharaawy. Sharaary mu je loptu servirao kao na pladnju tako da je Strootmanu preostalo samo da zabije za 0:1 izbliza.

Već u sljedećoj minuti Džeko šalje loptu R. Nainggolanu u šesnasterac koji je smireno šalje u gol.

Vučica sa dva gola prednosti odlazi na petnaestominutni odmor.

Odmah nakon kratkog predaha, već u 48. minuti Mohamed Salah dobija priliku da popravi propuštenu priliku, prima El Shaarawijevu loptu na rubu šesnaestarca i šalje je u lijevu stranu mreže.

Džeko u 57. minuti propušta veliku šansu, ali Salah i El Shaarwayija ponovo mijenjaju rezultat utakmice u 60. minuti. El Shaarawy lijepo šalje pas Salahu koji se nalazi u šesnaestercu i koji loptu šalje u donji desni ugao, a Fiorilla ostavlja bespomoćnog.

Nakon nekoliko sjajnih prilika i jedne upisane asistencije, Edin Džeko napušta igru u 71. minuti, a Spalletti umjesto njega uvodi Clementa Graniera. Bh. Dijamant se ljuti na svog trenera zbog ove izmjene.

U 83. minuti Ledian Memushaj namješta loptu Ahmadu Benaliju koji je nisko šalje u mrežu i ostavlja Szczesnya bespomoćnog - Pescara zabija prvi gol.

Utakmica završava rezultatom 1:4.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije